5G for Business

5G biedt uw zaak extra mogelijkheden

De komst van 5G luidde een nieuw tijdperk van snellere, slimmere en efficiëntere connectiviteit in. De 5G-businessoplossingen van Orange maken optimaal gebruik van geavanceerde netwerkfuncties en zijn daardoor zeer geschikt om het revolutionaire potentieel van 5G voor uw bedrijf te verkennen.

5G met Orange

Ontdek de kracht van 5G Standalone (SA)

Wij bij Orange Belgium geloven dat 5G de kracht bezit om uw bedrijf en industrie ingrijpend te veranderen. Onze oplossingen maken gebruik van de nieuwste 5G-technologie en zijn ontworpen om ongeziene groei en innovatie mogelijk te maken in tal van sectoren. Denk aan Industry 4.0, slimme steden, gezondheidszorg, transport en entertainment.

 

Eindeloze toepassingen voor uw bedrijf

 

Productie

Industry 4.0 is de digitale heruitvinding van alle schakels in de industriële keten: van innovatie tot klantenrelaties en logistiek in het teken van machine learning.

Meer weten over Productie

Transport en logistiek

De ontwikkeling van geconnecteerde voertuigen en de evolutie naar meer autonomie optimaliseren het transport tegen de achtergrond van deelmobiliteit. 5G maakt geconnecteerde en zelfrijdende voertuigen betrouwbaarder.

Meer weten over Transport en logistiek

Veiligheid en defensie

5G biedt tal van mogelijkheden op het vlak van veilige verbindingen. Met een lagere latentie en minder radio-interferentie is 5G gemaakt voor (video)bewaking en verkeersbeheer, waarbij die in real time worden opgevolgd. Ook het transport van medische apparatuur via drones behoort tot de mogelijkheden.

Meer weten over Veiligheid en defensie

Slimme steden

5G helpt toekomstige slimme steden door de toename van het aantal sensoren te versnellen voor een algemene monitoring van de vervuiling, het lawaai, de temperatuur, de vochtigheid enz. Ook hier zal het nemen van beslissingen in real time rechtstreeks ten goede komen aan het beheer van steden, landbouw en verkeer.

Meer weten over Slimme steden

Media en entertainment

5G zal de vraag van consumenten naar persoonlijke en gelivestreamde videocontent - zoals sport, nieuws, gaming en evenementen - versnellen. Snellere downloadsnelheden in combinatie met minder latentie leveren kwalitatief hoogwaardige, interactieve videobelevingen op zonder de minste storing, wat extended reality (XR) efficiënter maakt.

Meer weten over Media en entertainment

Gezondheid

5G zal het gemakkelijker maken om kritieke data in nagenoeg real time door te sturen, in het bijzonder om patiënten die thuis gehospitaliseerd zijn, te kunnen opvolgen.

Meer weten over Gezondheid

Snelheid en latentie

5G standalone netwerk

SA staat voor 'standalone access'. Het 5G-netwerk heeft zijn eigen faciliteiten. 5G SA omvat aanzienlijke verbeteringen op het vlak van snelheid en latentie voor gebruikers en is volledig onafhankelijk van het 4G-netwerk.

"Eén voordeel van 5G op grote industriële terreinen, zoals de haven van Antwerpen, is dat het de kwaliteit biedt van een glasvezelaansluiting zonder dat er kabels hoeven te worden gelegd. Dat spaart bedrijven geld uit terwijl ze de vrijheid hebben om hun systemen op hun terrein heen en weer te verplaatsen. Dankzij 5G worden industriële toepassingen mobiel."

Gert Pauwels, 5G Business Developer

In december 2019 lanceerde Orange als eerste provider in België een 5G Standalone-netwerk voor bedrijven in de haven van Antwerpen. Er werd een onderscheid gemaakt tussen drie 5G-usecases:

 

Verbeterde mobiele
breedband

Hoge datasnelheden

Snellere, meer gelijklopende gebruikerservaringen

10x tot 100x sneller dan 4G: verstuur tot 20 GB in 1 seconde

 • V2X
 • Onderhoud VR/AR
 • Gezamenlijke werkplaats
 • Openbare veiligheid
 • Video's uitzenden

Ultrabetrouwbare verbindingen met lage latentie

Always-on netwerk

Minieme latentie en hoge betrouwbaarheid

Extreem snelle reactietijd: 7 milliseconden in real time. Het netwerk reageert onmiddellijk.

 • Beheer van robots
 • Industrial Asset Management
 • Doktersconsultaties op afstand
 • Opleiding op afstand
 • Zelfrijdende auto V2V

Massaal veel machine-type verbindingen

Verbinding maken met uitermate veel toestellen

Efficiënte communicatie met diepgaande dekking

1.000.000 geconnecteerde objecten per km²

 • Domoticatoepassingen
 • Gezondheidswearables
 • Netwerk van slimme steden
 • Beheer van drones & assets
 • Mobility as a Service

Start Walking 5G

Gamechanger voor een duurzame toekomst

Ontdek de mogelijkheden van 5G SA voor uw bedrijf met onze "Start Walking 5G".

1

Bewustzijn & ontdekking

 • Workshop en opleidingen over 5G SA: nu en in de toekomst
 • Technische en zakelijke stream
 • Digits factory labs/showcases toevoegen
2

Proof of concept snelstart

3 maanden voor het experimenteren met en implementeren van één eenvoudige 5G SA-toepassing op een publieke netwerkschijf.

- of -

Proof of value op maat

6 maanden voor het verkennen, implementeren en evalueren van twee geavanceerde 5G SA-toepassingen op maat op private schijven.

Orange 5G Lab

Beleef de toekomst in een Orange 5G Lab!

Het Orange 5G Lab in Antwerpen of Luik is de plaats bij uitstek om de eindeloze mogelijkheden van de revolutionaire 5G-technologie te verkennen.

Ontdek de Orange 5G Labs

Contacteer ons

Contacteer ons vandaag en ontdek hoe onze 5G-businessoplossingen kunnen tegemoetkomen aan de specifieke behoeften en vereisten van uw bedrijf.

Of bezoek ons 5G Lab in Luik of Antwerpen en test uw 5G-project in een live omgeving.

Samen geven we de toekomst vorm.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht