Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?
Contacteer ons
Niets duidelijker dan wat concreet cijfermateriaal om te illustreren hoe groot de uitdagingen van een ziekenhuis zoals het UZ Brussel zijn. In 2015 gebeurden er 16.350 opnames via de hoofdingang, 13.927 opnames via de spoedafdeling en 25.100 dagopnames. Al deze patiënten kunnen rekenen op de toegewijde zorgen van 3.500 gedreven personeelsleden. "Deze duizenden patiënten en personeelsleden moeten vlot van en naar het ziekenhuis kunnen bellen, elke dag opnieuw", vertelt Eric Pattyn, Manager Systeembeheer van het universitair ziekenhuis.
Het UZ Brussel krijgt maandelijks meer dan 110.000 inkomende oproepen en meer dan 50.000 uitgaande gesprekken te verwerken. "Zo is het eerste contact dat veel patiënten met ons maken telefonisch, bijvoorbeeld als ze bellen om een afspraak met een dokter te maken," zegt Eric Pattyn. "Maar het gaat ook om spoedgevallen, of naasten of familieleden die een patiënt een hart onder de riem willen steken. Elk van die oproepen is belangrijk. Het is dan ook onze taak om te zorgen dat niet één oproep verloren gaat door een overbelast netwerk of een defecte lijn. Daarom kozen we voor Orange. We weten dat ze de juiste knowhow en schaalgrootte in huis hebben om al ons telefoonverkeer in goede banen te leiden."
Die oplossing van Orange bestaat uit een redundante installatie, legt Eric Pattyn uit: "Onze telefooncentrale heeft acht PRA's (Primary Rate Access of vaste lijnen). Die zijn op zo'n manier opgesteld dat ze niet allemaal tegelijk kunnen uitvallen. Aan de ene kant van onze site hebben we vier PRA's over koper, terwijl we aan de andere kant nog eens vier PRA's hebben, over glasvezel. Als bijvoorbeeld door graafwerken de koperverbinding beschadigd wordt, zijn we nog altijd bereikbaar en kunnen we nog altijd bellen. De PRA's op de glasvezel nemen het telefoonverkeer dan immers over. De vier koper-PRA's komen toe op een AudioCodes-gateway en de vier andere op een andere AudioCodes-gateway. Ook als een van die gateways uitvalt, wordt het telefoonverkeer omgeleid naar de andere gateway. Elke gateway komt tot slot toe op een afzonderlijke telefooncentrale (PABX of Private Automatic Branch Exchange)."
"Hoewel we een patiëntenportaal hebben waarop patiënten binnenkort zelf online afspraken kunnen maken, verloopt het leeuwendeel van de communicatie van en naar ons ziekenhuis nog steeds via de telefoon," beklemtoont Eric Pattyn. "Daarom blijven we vertrouwen op het netwerk en de oplossingen van Orange. We zijn nu ook tests aan het doen met SIP-trunks in plaats van PRA's voor onze Skype for Business-omgeving. Door het telefoonverkeer op het IP VPN-netwerk van Orange te laten verlopen, is onze infrastructuur future-proof en klaar voor nieuwe toepassingen zoals unified communications."
Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?
Contacteer ons