4 tips om uw smartphones te beveiligen

27.10.2015

Smartphones maken het dagelijks werk van uw medewerkers heel wat efficiënter, maar vormen aan de andere kant een beveiligingsrisico. Hoe vermijdt u dat u een paard van Troje binnenhaalt?


Als een mobiel toestel van een van uw werknemers in de verkeerde handen valt, krijgen onbevoegden mogelijk toegang tot gevoelige bedrijfsgegevens. Die toestellen hebben daarom een adequate beveiliging nodig.

 

1. Beveilig toestellen voor u ze uitreikt

Als u niet zeker bent dat een toestel al veilig is, heeft het weinig zin om pas vanaf dat moment beveiligingsmaatregelen te nemen. Geef een nieuw toestel daarom pas aan uw medewerker nadat het volledig veilig geconfigureerd is. Zorg er ook altijd voor dat het een toegangscode heeft.

 

2. Laat medewerkers niet surfen op open wifi-netwerken

Met een smartphone op een openbaar netwerk surfen is zoals bekend een groot risico omdat de communicatie door derden te onderscheppen is. Leg daarom op dat alle bedrijfscommunicatie via een VPN (virtual private network) gebeurt. Zo versleutelt u niet alleen het netwerkverkeer, maar hoeft u maar één punt te controleren om bedreigingen zoals cyberinbraken en malware tegen te gaan.

 

3. Gebruik antimalware

Mobiele besturingssystemen liggen evenzeer onder vuur van malware als Windows. Installeer daarom een antimalware-app zoals Lookout, Malwarebytes Anti-Malware for Business of McAfee VirusScan Mobile op de smartphones van uw medewerkers. Zo'n app scant uw toestel op kwaadaardige apps en verwijdert ze. Ook wanneer u documenten downloadt of websites bezoekt, gebeuren er allerlei controles. De huidige toestellen zijn krachtig genoeg, zodat de impact op de performance beperkt blijft.

 

4. Leg een beveiligingspolicy op

Heeft u al een beveiligingspolicy, pas die dan ook toe op uw mobiele toestellen. Denk daarbij aan verplichtingen op de lengte van wachtwoorden. Hebt u nog geen beveiligingspolicy, stel die dan op, want met mobiele toestellen is dat des te belangrijker. Door gebruik te maken van Mobile Device Management (MDM) kan u de beveiligingspolicy in de praktijk brengen en volledig beheren. U kan dan bijvoorbeeld verplichten een wachtwoord te gebruiken, of u kan een toestel op afstand traceren of blokkeren.

 

Wil u ook zekerheid over de smartphones van uw medewerkers? Neem dan contact op met uw accountmanager voor een Mobile Device Management-oplossing

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange Business.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Bent u al klant bij Orange Business?