4 tips voor mobiel samenwerken

mobiel samenwerken

Bedrijven maken steeds meer gebruik van externe medewerkers zoals freelancers. De eigen medewerkers werken bovendien vaak verspreid over meerdere locaties of mobiel. Hoe laat u hen vlot samenwerken?

 

Volgens het wereldwijd onderzoek Workforce 2020 van Oxford Economics gaan de komende drie jaar ruim vier op de vijf bedrijven gebruikmaken van externe medewerkers. Bovendien zitten meer en meer medewerkers verspreid over allerlei locaties of werken ze mobiel. Hoe zorgt u dat de samenwerking vlot verloopt in zo'n 'virtueel team'?

 

1. Plan geregeld videovergaderingen

Plan op vaste tijdstippen videovergaderingen met iedereen van uw team. Zo weet u van elkaar waarmee u bezig bent en versterkt u het saamhorigheidsgevoel. Beperk u niet tot audio, want elkaar zien in een videogesprek bootst nog het meest een echte vergadering na en is belangrijk om misverstanden te vermijden.

 

2. Gebruik realtime collaboration

De nieuwste collaboration-technologieën maken het mogelijk om wereldwijd realtime met andere teamleden samen te werken. Zo kan u samen een tekst opstellen en onmiddellijk commentaar geven op elkaars wijzigingen. Dat werkt veel efficiënter dan iedereen afzonderlijk te laten werken en gewijzigde versies van documenten door te mailen.

 

3. Geef iedereen toegang tot alle informatie

Met medewerkers op verschillende locaties voelt er al snel iemand zich geïsoleerd of minder betrokken. Zorg daarom dat iedereen toegang heeft tot dezelfde informatie. Dat kan met een document management system dat van overal bereikbaar is. Pas ook uw werkproces aan zodat iedereen zijn documenten in het document management system opslaat.

 

4. Geef verantwoordelijkheid

Omdat verspreide teamleden minder zichtbaar zijn, is het belangrijk dat u hen uw vertrouwen schenkt en hen meer vrijheid geeft om hun taken uit te voeren. Op afstand kan u immers niet de hele tijd hun werk in het oog houden en gedetailleerde instructies geven. Dat vereist niet alleen een meer coachende aanpak van de manager, maar ook meer verantwoordelijkheidszin van de teamleden.

 

Ook Orange helpt u om uw medewerkers, processen en machines te verbinden. Ontdek hoe u samen met ons evolueert naar meer mobiliteit in uw organisatie

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.

Ontdek nog meer