5 voordelen van mobiel printen

22.06.2015

Met smartphones of tablets in uw bedrijf mag u niet vergeten om uw printers ook op die mobiele apparaten toegankelijk te maken. Maar mobile printing heeft nog heel wat meer in zijn mars.

De meeste printerleveranciers bieden sinds enkele jaren de mogelijkheid aan om draadloos of via internet printopdrachten te versturen, vaak onder de naam mobile printing of cloudprinting. Zo zijn er Google Cloud Print, Apple AirPrint en HP ePrint. Mobiel printen heeft de volgende voordelen:

 

1. Van overal afdrukken

Met cloudprinten maakt het niet uit waar u bent wanneer u een document wil afdrukken. Via een mobiele app of een e-mailadres stuurt u via internet een printopdracht naar de printer op kantoor.

 

2. Tijdswinst

U hoeft niet te wachten tot u aan een computer op kantoor zit voor u iets afdrukt. Daardoor kan u een document afdrukken op het moment dat u dat wil, of dat nu 's ochtends thuis is, tijdens de file in de auto of wanneer u bij een klant bent. Wanneer u op kantoor arriveert, ligt uw afgedrukt document klaar.

 

3. Klaar voor het nieuwe werken

Met cloudprinting maakt u uw bedrijf klaar voor het nieuwe werken. In deze manier van werken staat plaats- en tijdsonafhankelijk werken immers centraal. Als vaste werkplekken verdwijnen, is het belangrijk dat werknemers eenvoudig van overal op elke printer in uw bedrijf kunnen afdrukken.

 

4. Veilig

Systemen voor mobiel printen hebben extra mogelijkheden om afgedrukte documenten te beveiligen tegen het inkijken door onbevoegden. Wanneer u een printopdracht heeft doorgestuurd, krijgt u op uw mobiele apparaat een pincode. Pas wanneer u die pincode op de printer ingeeft, wordt het document voor u afgedrukt.

 

5. Gemakkelijk tijdelijk in te zetten

Wil u bezoekers of tijdelijke medewerkers de mogelijkheid geven om van uw printers gebruik te maken, dan gaat dat heel eenvoudig met mobiel printen. Ze hoeven geen drivers te installeren en kunnen dus snel aan de slag.

 

Overtuigd van de voordelen? Ontdek ook het aanbod van Orange rond Enterprise Mobility.

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.