6 op 10 Belgische medewerkers zijn mobiel

medewerkers mobiel

Bijna 6 op 10 Belgische medewerkers kunnen bestempeld worden als ‘mobiele werker’ zegt onderzoeksbureau IDC. Hoe zit dat in uw bedrijf? Wist u dat u zelfs thuis en op kantoor mobiel kan zijn?


Volgens IDC zijn er drie verschillende manieren om mobiel te zijn. Dat kan door onderweg te werken, maar ook op kantoor of thuis kan u perfect mobiel zijn.

 

Uw medewerkers werken onderweg?

De eerste soort mobiele werkers zijn diegenen die onderweg werken. Zoals een technicus die via een mobiel toestel terplekke zijn planning doorneemt of feedback geeft over een opdracht. Een andere soort zijn medewerkers die op een andere vaste locatie, bijvoorbeeld bij een klant, aan de slag zijn. Ook zij werken mobiel.

 

Uw medewerkers werken thuis?

Wie thuis werkt, werkt eveneens mobiel. IDC spreekt dan over telecommuting of telewerken. Deze medewerkers werken aan hun eigen keukentafel en staan in contact met het bedrijf dankzij hun pc, tablet of smartphone. Al doen ze dat slechts af en toe, heel regelmatig of altijd: volgens IDC zijn het mobiele medewerkers.

 

Uw medewerkers werken op kantoor?

Inderdaad, ook op kantoor zijn er mobiele werkers aan de slag. Zo beschikken sommige medewerkers al lang niet meer over een eigen vast bureau. Hun werkgever kiest voor een zogenaamde flex desk-aanpak, waarbij de meeste medewerkers regelmatig van bureau (moeten) veranderen. Maar ook wie af en toe op een andere plek werkt op kantoor, is al een mobiele medewerker.

 

We maken het u en uw mobiele werkers graag makkelijker. Ontdek hier onze mobiele businessoplossingen.

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.

Ontdek nog meer