8 applicaties voor een digitale werf

12.01.2018

Digitaal is het nieuwe normaal. Tijd om mee op de kar te springen. U vindt hier een greep uit de talloze apps en programma’s die u daarbij kunnen helpen. 


Dankzij de digitalisering houdt u al uw data altijd bij de hand. Zo raadpleegt u op verplaatsing voorraden, volgt u leveringen in realtime en volgt u uw projecten eender waar op, met uw smartphone, tablet of pc. Kortom: u werkt uw projecten zorgeloos en gedetailleerd af in een recordtijd. Maar welke tools heeft u daarvoor nodig? Een overzicht:

 

Beheer uw werf digitaal

Met AproPlan beheert u uw bouwproject volledig centraal. U houdt alle informatie up-to-date waardoor de communicatie efficiënter verloopt.

Enkele mogelijkheden die AproPlan biedt:

 • Creëer to-dolijsten voor werknemers en onderaannemers
 • Plaats opmerkingen bij uit te voeren taken
 • Raadpleeg geautomatiseerde werfverslagen
 • Voeg foto’s met annotaties toe op het plan
 • Verstuur in alle discretie berichten naar de klant, architect, onderaannemer, …

App verkrijgbaar in de App Store en de Google Play Store. Ook raadpleegbaar via desktop.

http://www.aproplan.com


 

Beperk de administratieve rompslomp tot een minimum

Plenion24/7 is een ERP-oplossing in de cloud, op maat van installatie- en bouwbedrijven. ERP staat voor Enterprise Resource Planning. In mensentaal: software die u efficiënt laat werken, binnen en buiten uw organisatie. Hoe helpt deze software u?
 

CRM
Een geïntegreerde Customer Relations Management module laat u toe alle gegevens van een prospect of nieuw project volledig in kaart te brengen. U krijgt een melding als u bepaalde acties moet ondernemen.

Calculaties en offertes
Met Plenion24/7 maakt u snel offertes en berekent u nauwkeurig budgetten voor nieuwe opdrachten.

Key Performance Indicators (KPI)
Op een centraal dashboard ziet u alle KPI-informatie die belangrijk is voor uw bedrijf. Hoeveel werd er bijvoorbeeld al gefactureerd voor lopende projecten, welke projecten staan financieel in het rood of voor hoeveel werd de offerteportefeuille al gevuld tijdens een bepaalde periode?

Planning
De agendafunctie geeft de activiteiten, die op korte termijn zijn gepland, overzichtelijk weer en brengt uw medewerkers individueel op de hoogte.
 

Toepassing in de cloud die u raadpleegt op pc, laptop, tablet of smartphone.

http://www.plenion247.eu


 

Breng uw wagenpark in kaart

Volg uw bedrijfswagen op de voet met het fleetmanagementsysteem van RAM track-and-trace. U krijgt een overzicht van de locaties waar de voertuigen zich bevinden en u kan rekenen op een accurate kilometerregistratie en een gedetailleerd zicht op het brandstofverbruik. Zo stuurt u gericht bij en bespaart u ook tijd en geld.

http://www.track-and-trace.be


 

Zoek en vind de juiste partners

Hit-Market is een beveiligd communicatieplatform voor ondernemers, onderaannemers en leveranciers. Via het platform genereert u als (hoofd)aannemer een prijsaanvraag waarop de leveranciers onmiddellijk kunnen reageren en een offerte indienen. Met deze tool, die ook mobiel beschikbaar is voor smartphone of tablet, vereenvoudigt u prijsaanvragen en krijgt u toegang tot een kwalitatieve lijst van leveranciers en onderaannemers.

Communicatieplatform, zowel op desktop als mobiel raadpleegbaar

www.hit-market.be


 

Optimaliseer uw workflow

Emixis: fleet & asset management |workforce management

Met de toepassingen van Emexis beheert u efficiënt uw wagenpark, plant u de interventies van uw personeel en volgt u andere mobiele materialen en materieel op. Optimaliseer verplaatsingen, verminder brandstofverbruik en beveilig voertuigen. Of blijf in realtime op de hoogte van prestaties van medewerkers en vereenvoudig de tijdsregistratie op de werf.

www.emixis.com


 

Controleer uw project van offerte tot oplevering

Met cpro-on-web, de onlineversie van de calculatietool cpro, maakt u offertes, vorderingsstaten en facturen op voor al uw bouwprojecten. Deze tool biedt u de mogelijkheid om alles in één programma op te maken, waardoor u uw projecten snel en eenvoudig opvolgt van offerte tot oplevering. cpro-on-web is volledig gratis voor WTCB-leden. Enkele voordelen:

 • overal beschikbaar (internetconnectie noodzakelijk)
 • geen installatie
 • gebruiksvriendelijk en snel
 • correct calculeren
 • werkt zowel op pc (Chrome) als op Mac (Safari)
 • veilig (databescherming)

https://cpro.wtcb.be


 

Uw werf letterlijk en figuurlijk in beeld

C-Site is een flexibele en modulaire cameratoepassing die projecten in de uitvoeringsfase documenteert, visualiseert en erover communiceert. Een camera neemt automatisch foto’s of video’s die u via een app kan raadplegen. De beelden gebruikt u vervolgens voor projectopvolging, marketing of veiligheid.

De C-site-service laat toe om foto’s, livestreams en timelapses online te bekijken, waar en wanneer u het wilt. Deze online tool biedt ondersteuning bij projectopvolging, creatieve marketing en timelapsefotografie.

https://www.c-site.eu/


 

Een gestroomlijnde bedrijfsvoering

Astena is een uitgebreid softwarepakket op maat van de bouw- en installatiesector om uw bedrijfsvoering te stroomlijnen. In een online dashboard volgt u uw projecten op, van budgettering over planning en fasering tot nacalculatie. Zo heeft u op elk moment een duidelijk en actueel overzicht van offertes, budgetten, stock, werken in uitvoering, materiaalbehoefte enzovoort. Met het contractenbeheer weet u meteen welke klant welk type contract heeft en wat het inhoudt. De functie toestellenbeheer vertelt u waar welk toestel zich bevindt.

www.astena.be


 

Kan uw toestel tegen een stootje?

De meeste mobiele toestellen zoals smartphones, tablets of laptops, zijn niet opgewassen tegen de vaak extreme omstandigheden op een bouwwerf: stof, vocht en een behoorlijke kans op meermaals vallen. Een stevig toestel, ook wel 'ruggedized' genoemd, is dan geen overdreven luxe. Zo’n toestel is speciaal ontworpen om de extreme omstandigheden van een bouwwerf te trotseren.

 

Een mobiele krachtpatser nodig? Bekijk hier vier toestellen voor op de werf

 

Meer weten over onze oplossingen voor bouwprofessionals? Neem snel contact met ons op.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht