8 tips om langer met uw smartphone te doen

03.05.2016

De tijd dat u zonder speciale maatregelen gerust vijf jaar of langer op dezelfde gsm kon vertrouwen, ligt al even achter ons. De huidige smartphones zijn iets delicater en gaan minder lang mee. Maar moet u dan uw gsm continu met fluwelen handschoenen hanteren? Nee hoor, met onze acht tips verlengt u eenvoudig de levensduur van uw mobiele toestel.

 

1 - Vermijd vocht

Neem uw smartphone niet mee in de badkamer of de keuken, want een ongelukje is snel gebeurd. Ook tijdens het eten legt u uw telefoon maar beter niet op tafel. Vocht is immers de grootste vijand van elektronica.
 

2 - Bescherm uw smartphone met een stevig hoesje

Een stevig hoesje beschermt uw smartphone tegen beschadigingen. Er is immers niet veel nodig om het scherm van uw smartphone te bekrassen of – erger nog – te doen breken. Wat bijvoorbeeld als uw toestel uit uw broekzak glijdt wanneer u uit uw auto stapt en uw smartphone onbeschermd op de grond valt?
 

3 - Verzeker uw smartphone

Hoe voorzichtig u ook bent, u kan niet alle ongelukken vermijden. Verzeker uw smartphone en tablet daarom met Orange Insurance tegen accidentele schade, diefstal en frauduleuze gesprekskosten. Vanaf 6 € (0% btw) per maand, met een wereldwijde dekking. Uw toestel wordt bovendien gerepareerd of vervangen, zodat u snel weer aan de slag kan. Bekijk alle details van deze verzekering en verdere voorwaarden.

4 - Houd uw smartphone koel

Laat uw telefoon niet in de zon liggen en leg hem nooit in de buurt van een warmtebron zoals uw laptop of tv. Warmte heeft immers een negatief effect op de stabiliteit van uw smartphone en de levensduur van de batterij.
 

5 - Laad de batterij correct op

Laad de batterij van uw smartphone pas op als hij zo goed als leeg is en trek de stekker van de lader onmiddellijk uit als de batterij volledig opgeladen is. Als u de batterij immers niet op deze manier oplaadt, houdt die het over enkele jaren al voor bekeken.
 

6 - Registreer en traceer uw telefoon

Veel fabrikanten bieden de mogelijkheid aan om uw smartphone te registreren, zodat u het toestel bij diefstal of verlies kan traceren. Maak daarvan gebruik en bezorg bij diefstal de print-out met de locatie van uw smartphone aan de politie.
 

7 - Maak gebruik van de cloud

Maak zoveel mogelijk gebruik van clouddiensten, zoals Dropbox om uw documenten op te slaan en Flickr om uw foto's te uploaden. Daardoor hebt u nooit gebrek aan opslagruimte en komen zo weinig mogelijk gegevens in verkeerde handen bij diefstal.
 

8 - Wees zuinig met apps

Hoe meer apps u op uw smartphone installeert, hoe meer mogelijkheden u krijgt, maar al die apps vertragen uw toestel en sommige bevatten misschien een virus. Denk daarom regelmatig na over welke apps u écht nodig hebt en houd een grote kuis.

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.