Waarom de Huawei P20 Pro een echte pro is

11.06.2018

Het is zover. Met de nieuwe P20 Pro haalt Huawei de vlaggenschepen van Apple, Samsung en Google in. Meer zelfs, met zijn ronduit verbluffende camera en 48-uur-actieradius steekt hij sommige conculega's zelfs de loef af.

Qua luxueuze uitstraling valt de Huawei P20 Pro zeker niet uit de toon naast kleppers als de iPhone X, de Samsung Galaxy S9 of de Google Pixel 2. Maar hij oogt niet alleen even goed, hij IS ook even goed. Bekijk hem in onze hardware catalogus.

Bij de beste camera's op de markt

Om met de deur in huis te vallen, zijn camera is van het beste wat een top smartphone momenteel kan bieden. Eigenlijk zijn het drie camera's die in een ingenieus samenspel de best mogelijke beeldkwaliteit garanderen. De 20 megapixel monochrome camera is gemaakt om zoveel mogelijk licht op te vangen. Een 40 megapixel rgb-sensor legt de kleuren vast, en een derde 8 megapixel camera met telelens levert een 3 x optische zoom zonder kwaliteitsverlies. Gecombineerd met de digitale zoom geeft een 5 x vergroting nog behoorlijke resultaten. Alle drie de camera's hebben lenzen van het beroemde Duitse merk Leica. Het geheel wordt aangestuurd door een AI-systeem dat extra stabilisatie levert tegen bewegingsonscherpte en door middel van scèneherkenning de uiteindelijke weergave stuurt. Met HDR (High Dynamic Range) heeft de Huawei P20 Pro ook geen moeite om zowel heel lichte als heel donkere partijen mooi uit de digitale verf te laten komen. Het resultaat: beelden die in scherpte, contrast en kleur niet moeten onderdoen voor die van de iPhones en Galaxys van deze wereld.

Twee dagen werken zonder tanken

Een tweede front waar de Huawei P20 Pro zich onderscheidt, is de capaciteit van zijn batterij. Twee dagen normaal werk is zonder meer haalbaar. Dat wil zeggen: 48 uur vergaderen, presenteren, telefoneren, e-mailen, whatsappen, files up- en downloaden... De Lithium Ion batterij heeft een capaciteit van 4000 mAh en laadt met de 5V/2A lader helemaal op in iets meer dan twee uur. En na 30 minuten - de tijd om die 'no phones meeting' uit te zitten - heeft hij al bijna 50 % in de tank.

Stijlvol design

Zoals gezegd mag de Huawei P20 Pro gezien worden tussen de 'grote' vlaggenschepen. Recto-verso bestaat hij uit glas, met een aluminium rand. Alle hoeken en randen zijn afgerond en ook het vrijwel randloze scherm met een verhouding van 18,7:9 vertoont fraaie curven, compleet met de modieuze 'notch' die de frontcamera verbergt. Kortom, met dit verfijnde toestel kunt u onder collega's en zakenrelaties gerust voor de dag komen.

Sterk alternatief

Onder de motorkap heeft de Huawei P20 Pro alles wat men van een premium smartphone verwacht: Android 8.1, een snelle chip met leerfunctie dankzij de neuroprocessing unit en een dual sim. Hij beschikt over een fors werkgeheugen van 6GB RAM, terwijl zijn digitale magazijn 128 GB aan data kan wegzetten.

Bent u wat uitgekeken op de bestaande vlaggenschepen of vindt u hun prijs wat al te buitensporig? Dan is de nieuwste Huawei zowel qua design, prestaties als prijskaartje een volwaardig alternatief.

En voor wie het niet kan laten, met zijn 24 megapixel frontcamera maakt u aardige selfies.

Meer weten?

Overtuig uzelf en bekijk het filmpje.
Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht