Altijd het beste mobiel bereik op kantoor

06.12.2016

U wil graag overal mobiele gesprekken kunnen voeren en mobiel kunnen surfen. Maar in moderne bedrijfsgebouwen die goed geïsoleerd zijn, hebt u niet altijd het beste mobiel bereik. Gelukkig is dat op te lossen door een Network Extender in uw bedrijf te plaatsen.

Verminderd bereik in het kantoorgebouw komt meer en meer voor. Daar zijn twee oorzaken voor:

– Regelgeving

Alle regionale overheden beperken de uitzendvermogens van gsm-masten. Bovendien laten ze in sommige gebieden een te laag aantal gsm-masten toe om een optimale verbindingskwaliteit te garanderen

– Isolatie

Nieuwe technologieën om gebouwen te isoleren maken vaak gebruik van metaal. Dat blokkeert de ontvangst of verzending van radiogolven.

Beide oorzaken hebben tot gevolg dat het gsm-signaal binnen bedrijfsmuren zwakker is, en soms zelfs onvoldoende is om kwaliteitsvol mobiel te bellen of te internetten.

 

Haal 3G binnen uw bedrijfsmuren

De Network Extender van Orange is een femtocell die een gebied tot 15 meter rondom het apparaat bestrijkt. Afhankelijk van de structuur van het gebouw komt dat overeen met een oppervlakte tot 200 m². Het kleine cellulaire basisstation verbetert uw indoor bereik. De Network Extender ondersteunt tot 8 gelijktijdige 3G-telefoongesprekken of -dataverbindingen, doorgaans voldoende voor 60 mobiele gebruikers op kantoor. Telefoongesprekken krijgen automatisch voorrang op dataverbindingen.

 

Voordelen

De Network Extender heeft de volgende voordelen:

1. Professionele installatie

Op de dag van de installatie verbindt de installateur van Orange de Network Extender met internet. Het enige wat u moet voorzien is een Ethernetpoort in het midden van de ruimte waarvan u het bereik wil verbeteren. Via die Ethernetkabel is de Network Extender met uw internettoegang verbonden en zo met het netwerk van Orange. Nadat de installateur de Network Extender geïnstalleerd heeft, test hij die. Zo bent u zeker van een zorgeloze werking.

2. Snel uit te rollen

Eén week nadat u een overeenkomst met Orange afgesloten hebt, wordt de Network Extender geconfigureerd en het installatieproces opgestart. Na twee weken legt de installateur telefonisch een datum vast voor de installatie. U geniet dus snel een beter bereik.

3. Hoge compatibiliteit

Alle mobiele telefoons die 3G ondersteunen, zijn compatibel met de Network Extender. Het toestel werkt samen met de meeste internetverbindingen die op de markt zijn. U hebt minimaal een download- en uploadsnelheid van 1 Mbps nodig. Als u wijzigingen hebt aangebracht aan uw internettoegang, zoals de firewall of DHCP-server, dient u de vereiste poorten open te stellen. Download op business.orange.be/networkextender onze tool om uit te zoeken of uw internetverbinding aan alle vereisten voldoet.
 

Meer weten?

Hebt u een zwak mobiel bereik in uw bedrijfsgebouwen? Wil u weten of een Network Extender uw indoordekkingsprobleem kan oplossen? Of hebt u nog technische vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht