Apple en Google mikken op de businessmarkt

09.02.2015

Technologiebedrijven Apple en Google richten zich steeds meer op hun volgende groeimarkt: de professionele wereld. Verschillende initiatieven zoals aangepaste apps en beveiliging laten dat duidelijk blijken.


Zo sloot Apple enkele maanden geleden een overeenkomst met het gevestigde it-bedrijf IBM. Ze werken samen om exclusieve professionele apps te bouwen voor iOS, het besturingssysteem van Apple. Enkele weken geleden werden tien apps gelanceerd in de productlijn IBM MobileFirst for iOS. De apps zijn allemaal ontworpen voor zakelijke gebruikers in sectoren als luchtvaart, verzekeringen, banken en overheid.

 

Zakelijke apps uit de Apple- en IBM-stal

Een app als Plan Flight, die technologiesite ZDNet kon bekijken, is bijvoorbeeld ontworpen om piloten te begeleiden bij hun vlucht. Een andere app, Retention, richt zich op de verzekeringssector en helpt tussenpersonen hun klanten te beheren. Het opzet voor Apple en IBM is om meer dan honderd businessapps te bouwen voor de iPhone en de iPad.

 

Ook Google zit niet stil in de zakelijke markt

De technologiegigant Google kocht vorig jaar het bedrijf Divide. Met hun technologie zou het onder meer eenvoudiger moeten zijn om op een smartphone de privé-informatie enerzijds en professionele zaken anderzijds te scheiden. Veel toestellen op kantoor zijn namelijk eigenaar van de werknemer zelf.

 

Uw eigen bedrijfsappstore binnen Google Play

In de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem Android zit daarnaast ook de functie van 'beheerde profielen'. Dat stelt gebruikers in staat om persoonlijke- en professionele apps naast elkaar te laten functioneren. Voorts is het ook mogelijk voor bedrijven en hun it-afdeling om professionele apps in de zogenaamde Play Store van Google te publiceren die alleen beschikbaar zijn voor personeel in de eigen organisatie.

 

Logische evolutie voor Apple en Google

De stappen van Apple en Google zijn opmerkelijk, maar ook logisch. Mobiele gebruikers werken op kantoor graag met dezelfde technologie als thuis en onderweg. Velen zijn ermee vertrouwd. Willen beide technologiebedrijven nog verder groeien, dan zal die groei voor een flink deel uit de businessmarkt komen. Het komt er voor de twee fabrikanten dan ook op aan om die technologie aan te passen aan de zakelijke vereisten. Dat betekent dus onder meer aangepaste en zakelijke apps en een extra focus op beveiliging.

 

De apps en toestellen van uw medewerkers beter beheren? Ontdek de oplossingen van Orange rond Enterprise Mobility Management

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.