Bedrijven verwachten een persoonlijke aanpak, ook voor hun telecom

10.08.2017

Convergent, aangepast aan uw behoeften en als het kan aangeboden door één partij met één contactpersoon. Dat is in grote lijnen wat organisaties verwachten van hun telecomoperator. Het zijn meteen ook de speerpunten van Fix Corporate, het vaste data- en telefonieaanbod van Orange voor bedrijven.

Waar bedrijven nood aan hebben

Wat zijn de verwachtingen bij bedrijven volgens Orange?

Bedrijven, of het nu multinationals, grote bedrijven of kmo’s zijn, verwachten een telecominfrastructuur die helemaal aan hun behoeften is aangepast. Telecom en netwerkverbinding worden steeds belangrijker voor ondernemingen. En bovenal is elke organisatie, elk filiaal van een onderneming, elk vestigingsland van een internationale organisatie verschillend. Sommige organisaties hebben een kantoor in verschillende landen, andere hebben een combinatie van kantoren en verkooppunten. Daarnaast veranderen de behoeften rond communicatie, net als de bedrijven zelf. Telecom en ict moeten zich hieraan aanpassen. Bovendien gelden de behoeften ook op individueel niveau, voor de werknemers zelf. Binnen een organisatie werken sommige mensen vaak op verplaatsing, anderen eerder niet. Ook daar biedt Orange een antwoord op met het aanbod rond Fix Corporate.

 

Wat zijn de speerpunten van Fix Corporate?

 

Convergentie is het woord dat in het vaste data- en telefonie-aanbod van Fix Corporate voorop staat. Wij bieden een convergente communicatieoplossing van data, internet en spraak, waar uiteraard mobiele data en spraak kan worden aan toegevoegd. Bedrijven hebben toegang tot alles via één verbinding (vast of mobiel) en dit op basis van één contactpersoon. Dat is efficiënter voor de klant en in prijsopzicht ook interessanter. De verschillende bouwstenen voor het netwerk- en telecommunicatieoplossing worden door de klant zelf, in samenspraak met Orange, bepaald. Bedrijven verwachten vandaag een persoonlijke aanpak, ook inzake telecom. Zo is ons ecosysteem van partners cruciaal. Onze klanten kunnen met hun bestaande servicepartner blijven werken, voor bijvoorbeeld beveiliging op site level, voor hun IP PBX-telefooncentrale of voor het beheer van hun lokale netwerk of LAN.

 

Efficiënt communiceren met Fix Corporate

Waaruit bestaan de concrete telecomdiensten die Orange biedt met Fix Corporate?

De basis van ons aanbod is ons vast en mobiel netwerk, dat zowel voor de implementatie van vaste sites als de integratie van mobiele datahandsets kan worden gebruikt. De convergentie kan zo dus optimaal worden uitgespeeld. Lang niet elke operator kan dit bewerkstelligen. Het is ook belangrijk dat wij over een netwerk beschikken dat per definitie internationale dekking biedt. Ons vast en mobiel netwerk vormt de basis voor het vaste en mobiele IP VPN-aanbod voor bedrijven. Dat zorgt ervoor dat verschillende bedrijfsvestigingen samenkomen in een virtueel privaat netwerk, zodat ze op een efficiënte manier met elkaar kunnen communiceren. Medewerkers in diverse filialen kunnen dan bijvoorbeeld alle kantoor- en bedrijfstoepassingen snel en veilig gebruiken, net alsof ze op de hoofdzetel werken. Maar het gaat, ook hier, om individuele medewerkers. Zoals om een werknemer die onderweg, aan de hand van een mobiele dataverbinding, op een beveiligde manier toegang kan verkrijgen tot het bedrijfsnetwerk. Daarnaast is ook de toegang tot de applicaties die boven op het IP VPN lopen van belang.

 

Om welke applicaties gaat het dan?

Eigen aan IP VPN, en dus ook aan ons aanbod rond Fix Corporate, is dat het de bovenliggende bedrijfstoepassingen ondersteunt en faciliteert. Denk maar aan spraaktelefonie tussen de IP VPN-locaties van onze klanten, maar dan zonder een prijs per minuut te betalen voor het VoIP-verkeer, of aan bedrijfsapplicaties zoals kantoorsoftware, voorraadbeheer of crm. Er kunnen applicaties worden toegevoegd op niveau van het netwerk. Zo kunnen bedrijven hun eigen IP PBX of telefooncentrale rechtstreeks aan het IP VPN-netwerk koppelen. Andere applicaties kunnen gaan van gecentraliseerd beveiligd internet of er kan bijvoorbeeld online al een link bestaan met de beveiligde betaaltoepassing van Atos Worldline. Een andere grote troef is het zogenaamde groeipad. Via onze oplossingen kan je makkelijk vestigingen en bandbreedte toevoegen, naast applicaties. En naast de meer cruciale bedrijfstoepassingen kan via Fix Corporate bijvoorbeeld de hoofdsite verbonden worden met een disaster recoverysite via een hogesnelheidsethernetlink, en kan elke vestiging ook lokaal internettoegang verkrijgen.

 


De bouwstenen van Fix Corporate:

 


Wat heeft Fix Corporate nog te bieden?

Een belangrijk punt bij een IP VPN zijn de Quality of Services of de prioriteit die er aan toepassingen wordt gegeven. In principe biedt een operator zoals Orange zelf een indeling in klassen aan, al kan de klant ook zelf bepalen welk netwerkverkeer voorrang krijgt. Ook op dat vlak is Orange erg flexibel. Wij hebben zes klassen standaard ingebouwd, maar klanten kunnen eventueel zelf hun specifieke distributieverkeer bepalen. We passen ons dan aan aan de behoeften van de klant. Elke klant heeft andere behoeften, en die zijn lang niet altijd technisch. Ook op zakelijk vlak, zoals de manier van factureren, hebben bedrijven speciale wensen die wij zo goed mogelijk trachten in te willigen.

 

Uit zich dat ook in de servicegaranties of SLA’s?

Helemaal, want onze SLA’s blijken een stuk flexibeler dan veel van onze concurrenten. Zo werkt Orange met een maandelijkse SLA zodat bedrijven per maand een financiële compensatie kunnen krijgen, in plaats van een jaar te wachten op een eventuele compensatie zoals bij sommige van onze concurrenten. Op die manier worden problemen sneller en correcter aangepakt. Via onze uitgebreide reportingtools kunnen bedrijven zelf het netwerkgebruik volgen, en dit zowel op niveau van de vestiging als op niveau van de class of service of met andere woorden de toepassing. Het getuigt allemaal van de persoonlijke benadering van de klant. En dat is wat hij vandaag ook verwacht: een benadering op maat van zijn bedrijf.

 

Ontdek de troeven van Fix Corporate!

Fix Corporate biedt u alle connectiviteit die u nodig hebt, bovenop de ideale combinatie van verschillende diensten die perfect bij uw bedrijf passen. Vraag de brochure aan uw accountmanager.

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.