Bel via wifi en 4G, nu op nog meer toestellen

29.11.2018

Orange lanceerde in juni 2018 als eerste operator in België de mogelijkheid om zowel via wifi (VoWiFi) als over 4G (VoLTE) te bellen en gebeld te worden. VoWiFi en VoLTE zijn nu ook compatibel met Mobile VPN en VoLTE is nu ook voor iPhone-gebruikers beschikbaar. Het aantal compatibele toestellen blijft stijgen.

Met VoWiFi (Voice over WiFi) en VoLTE (Voice over LTE/4G) belt u met uw mobiele telefoon via wifi of via 4G. Dat werkt zonder extra kosten of zonder dat u een extra app hoeft te installeren. Bovendien is Orange de enige operator in België die via alle netwerktechnologieën (2G, 3G, 4G en wifi) HD Voice aanbiedt. Daardoor belt u altijd met een kristalhelder stemgeluid.

 

Wat is VoWiFi?

Met VoWiFi kan u bellen in goed geïsoleerde gebouwen, waar het signaal van het mobiel netwerk minder sterk is. VoWifi werkt overal waar u met wifi verbonden bent en de oproep wordt bijna ogenblikkelijk opgezet. Verplaatst u zich tijdens het bellen naar een gebied zonder wifi-dekking, dan schakelt het gesprek transparant over naar 4G (VoLTE).

 

Wat is VoLTE?

Vroeger kon u via 4G alleen surfen. Met VoLTE kan u over het 4G-netwerk bellen en tegelijk surfen tegen 4G-snelheid. Uw oproepen worden bovendien sneller opgezet: in 1 tot 2 seconden in plaats van rond de 7 seconden bij een 2G- of 3G-netwerk. Verplaatst u zich tijdens het bellen naar een gebied zonder 4G-dekking, dan schakelt het gesprek transparant over naar 3G/2G of wifi (VoWiFi).

 

Op extra toestellen beschikbaar

Sinds de lancering van VoWiFi en VoLTE heeft Orange extra toestellen gecertificeerd om een goede gebruikerservaring te garanderen. Het aantal compatibele toestellen is daardoor uitgebreid: er zijn meerdere Android-toestellen toegevoegd en VoLTE wordt tussen 7 december 2018 en 15 januari 2019 ook beschikbaar gemaakt voor iPhones (nieuwer dan de 5S).

 

Nu ook met Mobile VPN

Ook Mobile VPN is nu compatibel met VoWiFi en VoLTE. Dat betekent dat u ook kan bellen via wifi en het 4G-netwerk terwijl u de VPN-dienst gebruikt.

 

Hoe activeren?

VoWiFi en VoLTE zijn gratis beschikbaar in België voor alle B2B-klanten die 4G mobiele data hebben in hun tariefplan en de laatste software-updates op hun toestel geïnstalleerd hebben. Bellen via 4G wordt dan standaard ingeschakeld. Bellen via wifi dient u eerst nog op uw smartphone te activeren. Daarna gebruikt uw smartphone automatisch het sterkste netwerk voor oproepen, of dat nu het wifinetwerk is of het mobiele 4G-, 3G- of 2G-netwerk van Orange.

 

Meer weten over bellen via wifi of 4G? Lees dan hier over VoWiFi en VoLTE

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht