Bescherm uw bedrijfsnetwerk

27.12.2016

Hoe lang gebruikt u een smartphone? Eén jaar? Twee? Drie? Voor uw bedrijfsnetwerk is het beter om met een recent model te werken. Die krijgen namelijk sneller updates en zijn daardoor een stuk veiliger dan modellen van enkele jaren geleden.


Fabrikanten van Android-smartphones focussen bijna altijd eerst op hun duurste en recentste modellen. Zo zijn heel wat recente high-end telefoons – de Samsung Galaxy S4, de HTC One of Nexus 5 bijvoorbeeld – vandaag al uitgerust met Android 4.4 KitKat. Goedkopere en oudere exemplaren moeten het echter nog met Android 4.3 Jelly Bean of – erger nog – met Android 4.2 doen. Dat wil zeggen dat oudere modellen vaak grotere risico’s veroorzaken op een bedrijfsnetwerk.

 

Hoe schadelijk?

Rapid7, een bedrijf dat gespecialiseerd is in software om de risico’s in de totale it-infrastructuur te beperken, heeft onlangs een lek in Android 4.2 ontdekt waardoor heel eenvoudig malware op uw telefoon geïnstalleerd kan worden. Cybercriminelen kunnen door dit lek zonder veel moeite toegang krijgen tot uw contactgegevens, uw foto’s, alle data op uw geheugenkaart en uw locatiedata. Rapid7 raadt dan ook aan om smartphones met Android 4.2 of lager van uw bedrijfsnetwerk te verbannen.

 

Is iPhone veiliger?

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag welk besturingssysteem het veiligst is. Het grootste verschil tussen Android en iOS is dat Google meestal voor een gespreide uitrol kiest terwijl Apple haar updates nagenoeg altijd voor al haar toestellen tegelijkertijd beschikbaar maakt. Onlangs heeft Apple iOS 7.1 uitgerold. Deze update is geschikt voor alle iPhone-modellen behalve voor iPhone 3G S. Maar dat toestel dateert dan ook al van 2009.

 

Tijd voor een vervanging van uw bedrijfstoestellen? Kijk snel naar ons gevarieerd aanbod.

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.