Boostcamp geeft young potentials een carrièreboost

26.10.2018

Meer en meer vrouwen dromen van een carrière in de ICT-wereld. Tijdens het Young Potential Boostcamp geeft Ingrid Gonnissen jonge, ambitieuze en beloftevolle vrouwen een extra steuntje in de rug. Maar nu moet het pas beginnen.

“De eerste stappen in de bedrijfswereld zijn vaak de moeilijkste”, legt Ingrid Gonnissen uit, Chief Enterprise Officer bij Orange en stuwende kracht achter het Young Potential Boostcamp. “Zeker voor jonge vrouwen die een carrière willen in ICT. Speciaal voor hen lanceerde ik het Young Potential Boostcamp: een inspirerend traject waarbij managers uit tal van topbedrijven een 50-tal vrouwelijke young potentials - laatstejaarsstudenten of carrièrestarters - naar een hoger niveau willen tillen.”

 

Speeddating

Het Boostcamp is op 18 oktober uit de startblokken geschoten. Enkele keynote sprekers als Isabel Carrion die het over ‘Iot in companies’ had en Laurence Schuurman die sprak over ‘Female careers in ICT’ presenteerden er nieuwe insights en zorgden voor extra inspiratie. Nadien was hét moment voor mentors en young potentials om elkaar te leren kennen via speeddating. In kleine wisselende groepjes konden ze van gedachten wisselen over een carrière in ICT en brainstormen over actuele topics, zoals het Internet of Things. Op het einde van de dag ontdekten mentoren en young potentials hun ideale match.

 

Een unieke blik achter de schermen

“Maar nu begint het pas”, vertelt Ingrid Gonnissen enthousiast. “Nu onze young potentials hun mentor hebben, zullen de dames gedurende een of twee dagen over de schouders van hun mentor mogen meekijken. Een unieke kans om te observeren, vragen te stellen en zoveel mogelijk te leren.”

 

Win-win

En daar houdt het nog lang niet op! Want ook in de daaropvolgende maanden blijven mentor en young potential elkaar regelmatig ontmoeten voor een gesprek. Samen bespreken ze de mogelijkheden van een ICT-loopbaan, delen ze ervaringen en wisselen ze van gedachten over de effecten van ICT op de werkvloer. Een echte win-win situatie dus, waarbij iedereen van elkaar kan leren. Tijdens een slotevent op 12 februari 2019 zal Ingrid Gonnissen de young potentials bovendien een certificaat overhandigen dat hen hopelijk nog ver zal brengen in hun gloednieuwe carrière.

 

Bekijk de aftermovie van de Kickoff van het Young Potential Boostcamp hier.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht