Businessmodellen in transitie

14.04.2017

Geen wereldschokkende revoluties, wél enkele tendensen en onderliggende uitdagingen: dat is de algemene indruk die het Mobile World Congress naliet bij Gabriel Flichy, Chief Network Officer bij Orange België.

“Eén ding staat vast: de hele wereld volgt de evoluties in de mobieletelefoniesector met argusogen. Het Mobile World Congress is uitgegroeid tot een gigantisch evenement waar alle sectoren vertegenwoordigd zijn.” Althans, die indruk kreeg Gabriel Flichy op de hoogmis van de mobiele telefonie. Wat hij nog meer vaststelde? “Vanuit een strikt technisch standpunt zie ik geen opmerkelijke revoluties, eerder enkele grote tendensen. Behalve nieuwe toestellen en het Internet of Things nam ik enkele minder zichtbare 'bewegingen' waar.

Volgens mij liggen 5G, network slicing (opsplitsing van het netwerk) en virtualisatie aan de basis van alle (r)evoluties die eraan komen."

 

5G

5G is de nieuwe radiotechnologie die zal zorgen voor een betere enhanced Mobile Broadband (eMBB), massive Machine Type Communication (mMTC), en ultra-Reliable Low Latency Communication (uRLLC). Met eMMB krijgt de gebruiker een groter bereik en een rijker ultrageconnecteerd leven. mMTC verbetert de communicatie en de samenwerking tussen allerlei toestellen en diensten, zoals in smart cities. uRLLC ten slotte garandeert de grotere betrouwbaarheid en kortere wachttijden die nodig zijn om drones, robots en zelfrijdende auto’s aan te sturen.

 

Network slicing en virtualisatie

“Men begint steeds beter te begrijpen op welke manieren diverse gadgets en toestellen – met uiteenlopende doeleinden – naast elkaar kunnen functioneren op hetzelfde netwerk” zegt Gabriel Flichy. “Daar komt network slicing aan te pas. Men schrijft bepaalde delen van het netwerk toe aan een specifiek gebruik, in functie van performantiecriteria. De geconnecteerde wagen is een typisch voorbeeld van het gebruik van korte wachttijden. En bepaalde meer futuristische toepassingen, vooral binnen de logistiek, zullen in hoge mate een beroep doen op de verbinding om veel ‘objecten’ op een beperkte ruimte te beheren.” De centrale techniek bij network slicing is virtualisatie en dat is meteen ook de basis voor het concept ‘netwerk op aanvraag’.

 

Tendensen onlosmakelijk verbonden met uitdagingen

Gabriel Flichy maakt van de gelegenheid gebruik om enkele onderliggende 'uitdagingen' rond deze technologische tendensen aan te stippen: “Opdat 5G werkelijkheid zou worden, moeten operatoren meer bereik creëren en dus meer antennes plaatsen. Dat vraagt om evoluties in de wetgeving én om een denkoefening rond sociale aanvaardbaarheid en impact op het milieu. Verkopers en operatoren moeten trouwens manieren vinden om gefaseerd over te stappen van 4G op 5G, zowel om praktische als om financiële redenen.

Een andere uitdaging situeert zich op het vlak van de geavanceerde technologieën. Hoe gadgets onderscheiden van onmisbare producten? Gabriel Flichy zegt hierover: “Veel toepassingen die werden voorgesteld op het MWC zijn gadgets, maar sommige producten zijn onmisbaar aan het worden. Dat is voornamelijk het geval voor mobiele toestellen, maar nog niet voor bijvoorbeeld smartwatches of virtualrealityhelmen. En als iedereen uitkijkt naar de geconnecteerde auto, dan is dat omdat die zich meer en meer opwerpt als onmisbaar.”

 

Rage die businessmodellen op hun kop zet

“De mobiele hype is overweldigend. Ik ben ervan overtuigd dat veel businessmodellen aan het veranderen zijn. Het zijn niet langer de operatoren die de show stelen zoals enkele jaren geleden. Ze blijven tot op zekere hoogte onmisbaar, maar fabrikanten en sectoren die zich vroeger afzijdig hielden, springen vandaag ook op de mobiele kar. Nieuwe technologieën zullen zich op middellange termijn ontwikkelen, maar er rest nog veel werk op het vlak van gebruiksvriendelijkheid.” besluit Gabriel Flichy.

Ontdek nog meer MWC-trends en maak kennis met de kracht van 5G.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht