De gevaren van BYOD

23.10.2013

BYOD biedt werknemers de mogelijkheid om flexibel te werken met het toestel van hun keuze. Het voordeel is dat eigen toestellen vaak beter en sneller zijn dan de gemiddelde bedrijfstoestellen. Bovendien kent de werknemer het apparaat al waardoor hij geen introductiecursussen moet volgen. Netwerkbeheerders zijn echter niet allemaal even enthousiast. En misschien ook wel terecht. BYOD brengt namelijk heel wat extra risico’s met zich mee.

 

Vertrouwelijke bedrijfsinfo

Het grootste gevaar van BYOD is ongetwijfeld de veiligheid van vertrouwelijke bedrijfsinformatie. Niet enkel door verlies van de smartphone of tablet maar ook door hacking. Bovendien draaien heel wat toestellen nog altijd op besturingssystemen die niet up to date en dus ook niet perfect beveiligd zijn.

Een andere valkuil van BYOD is het risico op kwaadaardige en/of schadelijke software zoals malware of spyware.  Als werknemers namelijk naar hartenlust apps, muziek, films of games op hun toestellen kunnen zetten, is de kans op malware of spyware groot.

 

BYOD-policy en tools

Om de gevaren van BYOD in te dijken is een strak bedrijfsplan noodzakelijk. Een witte en een zwarte app-lijst en het opstellen van verschillende gebruikersprofielen zijn een eerste stap in de goede richting. Bovendien is het ook aangeraden om uitgebreide richtlijnen mee te geven over wat wel en niet kan.

De juiste ondersteunende tools, zoals Mobile Device Management zijn hierbij een uitstekend hulpmiddel. En hierbij kan Orange u zeker en vast helpen. Mobile Device Management van Orange laat u toe uw eigen veiligheidsregels op te stellen en toe te passen op uw mobiele vloot. U blokkeert mobiele apparaten, wist gevoelige gegevens of schakelt het mobiele toestel zelfs vanop afstand uit bij diefstal. Ontdek hier de volledige Orange-oplossing.

 

Nog meer nuttige tips over het omgaan met BYOD binnen uw organisatie leest u in onze gratis whitepaper over de nieuwe relatie tussen werk en privé, en de evolutie in communicatie die daarmee gepaard gaat. 

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange Business.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Bent u al klant bij Orange Business?