De Samsung Galaxy S8: compacte smartphone met megascherm

16.06.2017

Zijn u en uw medewerkers vaak in het buitenland voor zaken? Dan zou de nieuwe Samsung Galaxy S8 wel eens uw ideale reisgenoot kunnen worden. Hij heeft alles om in het buitenland zorgeloos te bellen en online te gaan: een supergroot scherm met de beste resolutie van het moment, een indrukwekkend geheugen en tal van handige functies.


Infinity Display

Zoals we in ons artikel over firmware al opmerkten, hebben de nieuwste ‘vlaggenschepen’ onder de smartphones opvallend grote schermen zonder dat de toestellen zelf onhandig groot zijn. Het ‘Infinity Display’ van de nieuwe Samsung Galaxy 8 reeks maakt ook grotendeels komaf met de randen rond het scherm. Het resultaat is een fors 5,8 inch scherm, één van de grootste op dit moment.

Achter dat scherm draait een krachtige octacore-processor met de Exynos 8895-chip, die een beroep kan doen op 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Dat laatste is een pak meer dan wat de goedkoopste laptops bieden. Het geheel wordt bestuurd via Android 7.0 Nougat.

 

Hoogste schermresolutie

Audiovisueel komt de Samsung Galaxy S8 ook sterk uit de hoek, met aan de voorkant een 8 megapixel camera en aan de achterkant een 12 megapixel exemplaar. Wat schermresolutie betreft, breekt hij alle records: 2960 x 1440 pixels, m.a.w. de nieuwe Samsung is klaar voor Virtual Reality.

 

Unieke identificatie

Vrij uniek is de irisscanner. Die leest de iris in uw oog om na te gaan of u het wel bent die het toestel probeert te ontgrendelen. Daarnaast vinden we ook de vinderafdrukscanner terug, maar nu aan de achterkant, naast de camera.

 

De Samsung Galaxy S8 bestaat in drie kleuren: zilver, zwart en grijs. Lees onze review en ontdek hem bij Orange.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht