De smartphone van de toekomst

17.04.2014

Elektronicagiganten werken volop aan smartphones die wellicht pas binnen twee, drie of vier jaar het levenslicht zullen zien. Benieuwd wat de toekomst zal brengen? Als we de analisten mogen geloven, zullen onze broekzakken heel wat moeten groeien.


Vandaag is de ene smartphone uitgerust met een vingerafdrukscanner, de andere is waterdicht en nog een ander model kan draadloos opgeladen worden. De smartphone van de toekomst zal wellicht alle topfeatures aan boord hebben.

Onderzoekers verwachten dat het succes van phablets - smartphones met een scherm tussen 5 en 6,9 inch - tegen 2018 zal verzesvoudigen. Naast een groter en flexibel krasvrij scherm, zullen high-end toestellen wellicht ook dunner en waterdicht worden. De batterij zal een stuk krachtiger zijn en deze kan draadloos opgeladen worden via inductie. In openbare ruimtes zou dat heel eenvoudig kunnen via universele laadschalen die in tafels verwerkt zitten.

 

Bedien uw huis

De smartphone van de toekomst zal nog meer een verlengstuk van uzelf zijn. Het toestel zal beter uitgerust zijn met spraaktechnologie en daarnaast ook een gezondheidsmentor zijn. Uw mobieltje zal bijvoorbeeld uw hartslag, activiteiten en slaap kunnen analyseren en u aanzetten om meer te bewegen. Apparaten in en rond het huis zal u bovendien met enkele tikjes kunnen bedienen. Denk maar aan de wasmachine, grasmaaier of oven.

 

Razendsnel surfen

Uiteraard zal het toestel van de toekomst ook heel wat sneller zijn. Niet enkel de processor maar ook de snelheid van mobiel surfen zal fiks verhogen. Zo laat een ultrasnel netwerk als 4G bij Orange vandaag al transfersnelheden toe tot 90 Mbps in download en 45 Mbps in upload. Dat is tot 10 keer sneller dan de huidige 3G-norm.

 

Safe

De ultieme smartphone heeft naast alle opgesomde kenmerken ook nog eens een flinke veiligheidsschil waardoor alles versleuteld is. Want naast een apparaat om mee te bellen of te mailen, is de smartphone van de toekomst ook uw huissleutel en portefeuille.

 

De smartphone van de toekomst kunnen we u nog niet aanbieden, maar voor een fijne selectie van onze toptoestellen, kan u hier terecht.

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.