Een kristalhelder stemgeluid met HD Voice

12.01.2017

De menselijke stem heeft een breed frequentiespectrum, van laag tot hoog. Bovendien is er tijdens een telefoongesprek altijd het risico op verstoring door omgevingsgeluiden, wat aanleiding geeft tot vermoeidheid, in het bijzonder tijdens conferentiegesprekken.

 

Veelvoudig voordeel

HD Voice maakt kristalheldere telefoongesprekken mogelijk, evenals het perfect uitfilteren van storende geluiden, wat resulteert in een heel aangename gebruikerservaring. HD Voice is immers in staat het stemgeluid veel beter te coderen, en dan vooral de laagste en hoogste frequenties. Om hiervan te genieten moeten alle gesprekspartners over een HD-compatibel toestel beschikken, wat bij de recentste smartphones het geval is.

Bovendien maakt HD Voice een betere detectie van de omgevingsgeluiden mogelijk en schakelt het de storende geluiden uit. Bij een conferentiegesprek van redelijke duur, beperkt HD Voice de vermoeidheid, verhoogt het de helderheid van de gesprekken en draagt het bij tot meer productiviteit, in het bijzonder omdat zakelijke verplaatsingen niet langer noodzakelijk zijn. Wat tevens de impact op het milieu terugdringt en bijdraagt tot maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bovendien vertaalt HD Voice beter de emoties in het stemgeluid van de gesprekspartners, wat het gesprek heel natuurlijk en goed verstaanbaar laat verlopen. Met HD Voice lijkt het wel alsof men in dezelfde ruimte met elkaar communiceert i.p.v. via de telefoon.

 

Uitrol

De HD Voice technologie is sinds 2010 beschikbaar op alle SIM-kaarten via het 3G netwerk en HD-compatibele telefoons, wat voor het merendeel van de actueel gecommercialiseerde smartphones geldt.

Sinds 2014 gaat Orange nog verder door HD Voice ook beschikbaar te stellen voor 2G toestellen. Zoals altijd is deze service gratis. Let wel dat beide correspondenten over een compatibele telefoon moeten beschikken en klant zijn bij Orange.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht