Een smartphone: zegen of vloek?

04.05.2016

We kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder smartphone. Tegenwoordig zijn we overal bereikbaar, haast 24 uur op 24. Voor veel mensen is dit een ware zegen, anderen ervaren het dan weer als een gigantisch blok aan hun been. De afgelopen weken vroegen we jullie opinie over deze kwestie, en de meningen zijn duidelijk verdeeld.

 

Op het vlak van smartphones bestaat er geen grijze zone, je bent voor of tegen. De ene persoon maakt er volop gebruik van en sms't, belt en mailt intensief. Anderen, die liever rust en stilte hebben, kiezen er dan weer voor om zo min mogelijk gebruik te maken van hun gsm.


Uit de resultaten van onze vorige poll blijkt dat 54 procent van de deelnemers steeds bereikbaar wil zijn, zelfs tijdens een vrij weekend of een langere vakantie. 46 procent is graag eens helemaal weg van de wereld, en kiest ervoor om hun gsm op regelmatige basis uit te schakelen.

 

Enkele reacties:

Quote 1:
"Nee, altijd en overal bereikbaar zijn, vind ik helemaal geen goede zaak. Daarvoor bestaat er zoiets als kantooruren. Wie me dan wil spreken, zal me ook te spreken krijgen. Na de werkuren kies ik liever voor rust en stilte, om na een drukke werkdag eventjes te ontspannen."

Steve Nicolaï, Nicolaï Mode NV


Quote 2:
"Bereikbaarheid is een must voor elke zichzelf respecterende ondernemer. Je moet constant vragen van klanten kunnen beantwoorden, want misschien loop je anders wel een belangrijke deal mis. Er zijn natuurlijk grenzen: om drie uur 's nachts hoef je een oproep niet te beantwoorden, maar tijdens 'normale' uren mag je smartphone volgens mij nooit uitstaan."

Bert Marichal, Nextel


Quote 3:
"Wij werken hier in ons centrum met motorisch gehandicapten. Een zware taak, maar een die ook veel voldoening geeft. Natuurlijk moet er hier altijd iemand bereikbaar zijn om de meest dringende vragen te beantwoorden. Elke werkdag organiseren we van 9 uur tot 16 uur activiteiten met begeleiders, maar ook nadien moeten mensen bij ons terecht kunnen. Dat zijn we aan hen verplicht."

Martial Paulus, Les Coccinelles

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.