Galaxy S10. De comeback van Samsung

19.03.2019

Samsung moest vorig jaar het initiatief aan Huawei overlaten, maar komt nu des te sterker terug. Met de Galaxy S10 en S10 Plus eist het zijn leiderspositie in het Android-segment opnieuw op. Orange laat zien hoe zijn nieuwste smartphone daarin slaagt.

Baanbrekend design

Wat is er aan het nieuwe model dan zo grensverleggend? Het design, om te beginnen. Zo heeft het scherm van de Galaxy S10 niet langer een 'notch' of inkeping voor de front camera. Die piept nu doorheen een gaatje in het scherm. Hierdoor krijg je een groter scherm met dunnere randen. 

 

Ultrasone vingerafdrukscanner in het scherm

Net zo verwerkt in het scherm is de vingerafdrukscanner, een technologisch hoogstandje. De scanner maakt namelijk gebruik van ultrasone geluidsgolven om vast te stellen of je de juiste vinger aanbiedt. Een stuk handiger dus dan een scanner op de achterkant. Die achterzijde bevat wel drie camera's van respectievelijk 16, 12 en 12 megapixel.

Samsung verbeterde ook de gezichtsherkenning. 3D-sensoren vervangen de trage, weinig accurate irisscanner. Ze meten het gezicht op in de diepte - met sneller en veiliger resultaat.

De S10 draait op Pie, de recentste versie van Android, waarvoor Samsung een nieuwe skin introduceert: One UI. Het geheel oogt eenvoudiger en overzichtelijker. Qua intern geheugen scoort de S10 met 128 GB (uitbreidbaar tot 512 GB) sterk. 

 

Sterkere batterij

Bent u op zoek naar langere autonomie? Dan zal u tevreden zijn met de nieuwe, forse batterijen. De S10 krijgt 3400 mAh onder de kap (tegen 3000 in de S9), de grotere (maar duurdere) S10 Plus zelfs 4100 mAh. Dank zij de nieuwe adapter zal de batterij ook sneller opladen. Ook handig: met de S10 kun je een ander toestel draadloos opladen. En met een score van IP68 is het toestel volledig waterdicht.

Kortom, de Samsung Galaxy S10 is de nieuwe referentie bij de Android-smartphones. Behalve de prijs (743,79 en 826,44 euro, exclusief btw), zien we geen minpunten. Ons advies: kopen maar.

 

Ontdek zelf de nieuwe Samsung Galaxy S10.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht