Het Internet of Things helpt uw zaak vooruit

23.02.2015

Het Internet of Things klinkt als een futuristische visie, maar is nu al realiteit. Door allerlei apparaten via een simkaart te verbinden, wordt u innovatiever en verbetert u uw efficiëntie.


Dit jaar worden er meer dan een miljard apparaten verkocht die op een netwerk zoals internet aangesloten zijn, voorspelt Deloitte. Het merendeel daarvan komt terecht in bedrijven, omdat de voordelen in het bedrijfsleven enorm zijn. Welke apparaten vinden we allemaal op dit Internet of Things?

 

1. Slimme sensoren

De temperatuur in uw atelier, het aantal klanten in uw winkel en het stroomverbruik in uw kantoorruimte, het is allemaal te meten en via internet op te volgen. Een slimme thermostaat leert zelfs de gewoontes van uw werknemers en stelt de klok rond automatisch de correcte temperatuur in, waardoor u op energiekosten bespaart en de CO2 optimaliseert.

 

2. Onmiddellijk op de hoogte bij problemen

Apparaten die via een simkaart verbonden zijn, kunnen u bij problemen automatisch verwittigen, zodat u onmiddellijk op de hoogte bent en geen inkomsten verliest. Een printer zonder papier, een automaat leeg of een machine in panne? Dankzij het Internet of Things blijft dat niet lang duren.

 

3. Altijd veilig

Hebt u dure apparaten of voertuigen buiten staan en loopt u veel risico op diefstal? Door ze te verbinden wordt u verwittigd op het moment dat iemand ze probeert te stelen of probeert in te breken.

 

4. Connected cars

De autosector is een van de grootste voorstanders van het Internet of Things. Vanaf 2018 wordt elke nieuwe wagen uitgerust met het eCall-systeem dat bij een ongeval automatisch de hulpdiensten waarschuwt. Maar nu al bestaan er heel wat track&trace-oplossingen waarbij u uw wagenpark in realtime kan volgen. De connected car is al realiteit.

 

5. Overal betalen

Een mobiele betaalterminal die met een netwerk verbonden is, laat uw klanten toe om overal betalingen uit te voeren. Staat u op een beurs of laat u uw klanten bij de levering bij hen thuis betalen, dan komt het Internet of Things ter hulp.

 

Wil u ook slimmer werken met het Internet of Things? Orange is marktleider in de Machine-to-Machine-markt en biedt u samen met onze gespecialiseerde partners oplossingen op maat van uw zaak.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht