Mag uw smartphone wat steviger zijn?

06.05.2015

Hebt u uw smartphone of tablet buitenshuis nodig of op een bouwwerf? U zal dan al wel gemerkt hebben dat de meeste mobiele toestellen daarvoor niet geschikt zijn. Een ruggedized toestel wel.

 

Wat zijn ruggedized toestellen?

De meeste mobiele toestellen zijn vrij fragiel: ze kunnen niet goed tegen vocht, stof en extreme temperaturen en u mag ze niet laten vallen. Voor ruwer gebruik, bijvoorbeeld op bouwwerven of fabrieksvloeren, hebt u zogenaamde ruggedized (stevige) toestellen nodig, die ontworpen zijn om in extreme omstandigheden te werken.

 

Waartegen zijn die toestellen beschermd?

De beschermingsgraad van een ruggedized toestel wordt met een IP-code voorgesteld, die uit twee cijfers bestaat. Het eerste cijfer duidt de beschermingsgraad tegen aanraking en binnendringende voorwerpen aan: van 0 (geen bescherming) tot 6 (stofvrij). Het tweede cijfer wijst op de beschermingsgraad tegen vocht: van 0 (geen bescherming) tot 9 (bruikbaar bij een vochtigheidsgraad van meer dan 90% of besproeien onder hoge druk). Zo is een IP68-toestel stofvrij en waterdicht.

 

Welke toestellen kunnen tegen een stootje?

Ruggedized mobiele toestellen kunnen tegen een stootje en ze bestaan in allerlei formaten en prijzen. Een goed instapmodel is de Orange Hapi 50. Dankzij zijn robuuste ontwerp is hij bestand tegen schokken, water & stof. Graag iets meer? Dan komt de Crosscall SPIDER-X4 misschien in aanmerking: heel draagbaar, met een nieuwe 2MP camera en een 3G+-verbinding. Hij is geschikt voor iedereen die een compacte mobiel met hoge prestaties zoekt. Valt u eerder voor een stoer design met de nodige verfijning, dan is de Samsung Galaxy Xcover4 misschien geschikt. Bovendien is hij voorzien van een ergonomische anti-slipafwerking. Of zoekt u een tablet die tegen een stootje kan? Overweeg dan zeker de Samsung Galaxy Tab Active. Al deze toestellen voldoen aan de IP67-norm: de behuizing is volledig beschermd tegen stof en de toestellen kunnen tot 30 minuten lang 1 meter diep ondergedompeld worden.

 

U hebt een mobiel toestel nodig dat tegen een stootje kan? Hou onze catalogus in het oog.

Hello, Interested
in our offer?
Welcome to
Orange Business.

Thanks for your interest in our offers, let's schedule a meeting.

Are you already an Orange Business customer?