Mobiele data en economische groei: een sterk huwelijk

20.08.2018

Orange onderzocht de relatie tussen het gebruik van mobiele data in bedrijven en de economische situatie. Wat bleek? Mobiele data en economische groei hangen nauw samen, en mobiele data vormen een belangrijk wapen in de war for talent. 

Het ziet ernaar uit dat 2018 een gezonde economische groei zal kennen. De vraag die we ons stelden, was: hoe is het met de datakracht in Belgische bedrijven gesteld? Uit de antwoorden van de personen die deelnamen aan ons onderzoek blijkt duidelijk: mobiele data zullen u en uw organisatie helpen om die groei te bewerkstelligen.

1. Mobiele data en economische groei hangen nauw samen

Door de aantrekkende economie gebruiken bedrijven meer mobiele data. Dat zagen we terugkomen in heel wat antwoorden, zoals "Meer werk betekent voor ons meer behoefte aan mobiele data" en "Onze mobiele datavolumes zijn verdubbeld". 

Die nauwe samenhang tussen mobiele data en economische groei werkt ook in de andere richting: bedrijven die altijd en overal gebruik kunnen maken van mobiele data, zijn het best geplaatst om een graantje mee te pikken van de economische groei. Dat besef zien we terug in heel wat antwoorden in ons onderzoek, zoals "Ik heb alle informatie bij de hand, waar ik me ook bevind" en "We kunnen responsiever zijn voor onze klanten". Werknemers kunnen dus beter presteren dankzij een grotere hoeveelheid mobiele data.

2. Mobiele data als wapen in de war for talent

Anno 2018 verwacht bijna iedereen altijd en overal ongelimiteerd verbonden te zijn. Zoals één persoon in ons onderzoek het treffend verwoordde: "Zowel privé als professioneel behoort ongelimiteerd mobiel verbonden zijn stilaan tot het eisenpakket van kandidaten en werknemers, meer nog dan de internetverbinding thuis van weleer."

Bedrijven die hun medewerkers een hoge beschikbaarheid van mobiele data en hoge datavolumes aanbieden, profileren zich dan ook als werkgever in de _war for talent_. Een mobiel data-abonnement levert zelfs een dubbel voordeel op, argumenteert iemand in ons onderzoek: "Enerzijds is het een financieel voordeel waarmee we talent kunnen aantrekken, en anderzijds is het een groot comfort voor de werknemer die op gelijk welke locatie kan werken."

Geef uw bedrijf een duwtje in de rug met deze apps

De deelnemers van ons onderzoek zijn duidelijk heel actieve gebruikers van mobiele apps. Social networking apps zoals LinkedIn, Facebook en WhatsApp zijn populair, maar ook de collaboration software Slack, e-mail, Waze om files te vermijden en apps voor mobile banking. Ook apps zoals Salesforce, Showpad, HubSpot, Yadera en Teamleader worden vermeld. Laat u inspireren door het appgebruik van de deelnemers en ondersteun uw groei met deze onmisbare apps.

Wil u ook een graantje meepikken van de economische groei?
Kies dan voor de optimale mobiele oplossing voor uw professionele vloot.

 

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht