Niet gebonden. Altijd verbonden. De ‘Phygital Nomads’

27.11.2018

Hoe werken we vandaag? Mobiel. Hoe werken we morgen? Nog mobieler! Laat alle vastgeroeste ideeën rond werk maar varen, want daar komen de Phygital Nomads. Het kantoor van de toekomst is daar waar ze hun laptop openklappen. 

Zichzelf, een laptop en een betrouwbare breedbandverbinding. Meer heeft de aanstormende, supermobiele 'workforce' niet nodig om haar ding te doen. Deze jonge talenten kunnen zich nauwelijks een wereld voorstellen zonder (mobiel) internet. Ze breken definitief met de oude werkvormen. Je hele leven van 9 tot 5 op hetzelfde kantoor en elke dag tweemaal in de file? Niks voor hen. De nieuwe werkers verrichten hun geestelijke arbeid waar en wanneer ze willen: thuis, in de koffiebar en overal waar ze een geschikte plaats vinden. En internet natuurlijk. Dankzij de mobiele, digitale revolutie zijn ze - fysisch gezien - nieuwe nomaden. Vandaar de term Phygital Nomads.

 

Vaarwel kantoor, hallo community

Sommige phygital nomads zullen genoegen nemen met een tent, maar voor de meesten mag het wel wat comfortabeler zijn: een zit- of staanplaats en een desk, liefst in een omgeving die op dezelfde frequentie zoemt als zijzelf en die nuttige en leuke contacten oplevert.

Slimme ondernemers schatten de gevolgen hiervan op de markt van het bedrijfsvastgoed correct in. Het 'nieuwe werken' gaat voor een revolutie zorgen in de manier waarop bedrijven hun werkplekken organiseren. Diverse oplossingen dienen zich aan. Coworking spaces zijn intussen vrij bekend, maar daarnaast ontstaan ook airbnb-achtige formules waarbij bedrijven overtollige werkplekken ad hoc verhuren en complete communities die niet alleen fysieke werkruimte, maar intellectuele kruisbestuiving aanbieden. 

Hoe het ook zij, het welslagen van zo'n formule staat of valt met één cruciale factor: breedbandinternet. Het lastenboek voor zowel de phygital nomad als voor wie hen een werkplek aanbiedt, bevat één item: ononderbroken, snelle en veilige verbinding met het worldwide web in het algemeen en met de cloud in het bijzonder. 

 

Bent u een phygital nomad?

Herkent u zichzelf als een phygital nomad? Dan moet u in de eerste plaats 100 % selfsupporting zijn. Ook als er geen wifi in de buurt is, moet u met uw smartphone, tablet en laptop aan de slag kunnen. Met 4G kunt u met verschillende apps werken, files wegschrijven naar de cloud enz., maar u kijkt natuurlijk al uit naar 5G. Voor u zijn snelheid en veiligheid zjn primordiaal.

Bekijk hier wat u nodig hebt om overal en altijd aan de slag te kunnen.

 

Wie geeft de Phygital Nomads een werkplek?

Ondernemers die werkplekken voor phygital nomads willen aanbieden, staan voor de zelfde uitdaging, maar dan op grotere schaal. Naast een snelle en veilige breedbandverbinding (vast, mobiel of beide, eventueel kan u ook vaste telefonie aanbieden), is een performant wifinetwerk op uw hele bedrijfssite een noodzakelijke voorwaarde. 

Ook voor ondernemingen met verschillende sites of satellietkantoren die hun werknemers meer flexibele werkvormen willen bieden, is er werk aan de winkel. Een multisite-netwerk voor (VoIP)telefonie met nummerbehoud en snel internet zorgt ervoor dat de medewerkers overal binnen de periferie van het bedrijf bereikbaar zijn en toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk. Een geconvergeerde (vast en mobiel) unified communication is hier de aangewezen oplossing. 

Zowel wanneer u phygital nomads een werkplek geeft als wanneer u uw werknemers flexibele werkvormen aanbiedt, is het belangrijk dat u hun toegang tot uw bedrijfsinfrastructuur op een gecontroleerde en veilige manier opzet. Met Mobile Device Management (MDM) beheert u eenvoudig het gebruik van apps, wifi en andere infrastructuur en past u realtime toegangsrechten van de gebruikers aan.

Ontdek hier de complete oplossing voor bedrijven die de phygiyal nomads willen verwelkomen.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht