Orange stopt 1 miljoen simkaarten in machines

11.12.2014

Van drankautomaten tot voertuigen: Orange verbond al ruim 1 miljoen machines of objecten via een simkaart. Met ruime voorsprong is het de Belgische marktleider op het vlak van Machine-to-Machine.

 

1 kaart op 5 bestemd voor machine

Nu al komt ongeveer 20% van de Orange-simkaarten in een machine terecht. En het ziet ernaar uit dat het aantal geconnecteerde machines de komende jaren fors zal toenemen. Als specialist en marktleider in het verbinden van machines, speelt Orange een belangrijke rol in deze evolutie. Maar wat is de stuwende factor precies?

 

M2M onderdeel van internet of things

De opmars van het zogenaamde Internet of Things zorgt voor een aanzienlijke impuls. Hierbij worden steeds meer machines en objecten verbonden via een netwerk zoals internet. Machine-to-machine (M2M) is een erg belangrijk onderdeel en drijfveer van het Internet of Things.

 

Waar zitten die simkaarten?

Simkaarten worden gebruikt in uiteenlopende sectoren. Zo is de consumentenmarkt een gretige afnemer van simkaarten voor machines. De zogenaamde Coyote-radarmelder, die intussen in ons land enkele honderdduizenden gebruikers telt, is hier een goed voorbeeld van.

Een andere sector die erg relevant is voor M2M-toepassingen, is de transportsector. Daar wordt onder meer gewerkt met ‘tracking & tracing’, waarbij voertuigen worden opgevolgd.

Al gaat het in feite om de hele autosector. Vanaf volgend jaar zal bijvoorbeeld elke nieuwe seriewagen in ons land uitgerust zijn met het ‘e-call systeem’, waarbij een wagen bij een ongeval automatisch de hulpdiensten contacteert.

 

Nespresso met sim, what else?

Daarnaast blijkt ook de retailsector een enthousiaste afnemer van simkaarten voor hun machines. Bekend zijn hierbij de betaalterminals van Atos Worldline, die veel handelaren en winkels inschakelen voor hun verkoop.

Een frisdrankfabrikant als Coca-Cola maakt dan weer gebruik van M2M voor onder meer de bevoorrading van zijn drankautomaten. Daarnaast is ook elke Nespresso-koffiemachine die wordt geproduceerd, standaard uitgerust met een simkaart.

 

Vooraanstaande rol voor Orange

Als pionier startte Orange - toen nog Mobistar - 13 jaar geleden al met het installeren van simkaarten in toestellen. Vandaag is de rol van Orange veel breder. Het helpt organisaties bij het heruitvinden van hun bedrijfsprocessen via M2M. Zo zet liefst 80% van de klanten M2M in om nieuwe diensten aan te bieden, 20% gebruikt het om kosten te drukken en/of te voldoen aan nieuwe regelgevingen.

 

Wil u ook graag nieuwe mogelijkheden ontwikkelen via M2M? Ontdek al onze Machine-to-Machineoplossingen op deze pagina. 

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht