Perfect bereik in een goed geïsoleerd gebouw. Het kan.

31.05.2017

De huidige bouwmaterialen, de opmars van mobiele communicatie en het toenemende aantal thuiswerkers. Alle drie leiden ze ertoe dat de aandacht voor de dekking in gebouwen hoog op de agenda staat. 


Uit het onderzoek van Beltug bij bedrijven met meer dan tweehonderd werknemers blijkt dat 39 procent ervan reeds investeerde in een optimale dekking binnen de bedrijfsgebouwen. Vincent Desmarets, productmanager bij Orange, is niet verwonderd als hij deze cijfers hoort. “Ik denk dat bij nieuwe bouwprojecten eerder 80 procent van de bedrijven dergelijke bereikbaarheid voorziet”, zegt hij.

 

Verklaringen voor toenemende interesse

Er zijn enkele verklaringen voor de plotse opmars van investeringen in en aandacht voor dekking in gebouwen. Enerzijds spelen de huidige bouwmaterialen en -voorschriften een rol. “In een nieuw gebouw raak je vandaag met je mobiele straling maar moeilijk door”, zegt Vincent Desmarets van Orange België. “Vandaag is het van belang dat bouwheren of aannemers het mobiele bereik al opnemen in het bouwontwerp van het kantoor of bedrijfsgebouw, met als doel een hoge bereikbaarheid te voorzien.”

Een tweede reden is simpelweg dat mobiele communicatie aan belang heeft gewonnen. “Veel bedrijven stappen over naar mobiel. Denk bijvoorbeeld aan de vervanging van de klassieke DECT-apparatuur door mobiele toestellen”, zegt Vincent Desmarets. “Als iedereen mobiel communiceert, is 100 procent dekking in een kantoor vanzelfsprekend noodzakelijk.”

De derde reden is de opmars van de thuiswerkers. Bij één vijfde van de bedrijven met meer dan tweehonderd medewerkers uit het onderzoek van Beltug hebben alle medewerkers al de mogelijkheid om thuis te werken. Slechts 11 procent van deze bedrijven laat thuiswerk niet toe. “Het is een trend dat meer en meer mensen thuiswerken. En wie thuis aan het werk is, moet daar voldoende mobiel bereik hebben om vlot te kunnen werken”, zegt Vincent Desmarets. “Het gaat om een minderheid, maar toch gebeurt het dat een medewerker thuis een verminderd bereik heeft."

 

Als iedereen mobiel communiceert, is 100 procent dekking in een kantoor vanzelfsprekend noodzakelijk.

Vincent Desmarets, Product Manager B2B bij Orange Belgium

 

Hoe krijgt u een optimale bereikbaarheid in gebouwen?

In veel gevallen gebeurt dit al automatisch. “Bij grotere bedrijven trachten wij als Orange ons netwerk vaak tot bij het bedrijf te brengen”, vertelt Vincent Desmarets. “Dit gebeurt dan met antennes bij het bedrijf of via zogenaamde repeaters die het signaal versterken en doorsturen.”

Voor kleinere kantoren kan Orange een oplossing aanbieden als Network Extender, dat zich baseert op zogenaamde femtoceltechnologie. Network Extender biedt een toegangspunt waarvoor enkel een internetverbinding nodig is. “Je kan dat vergelijken met een wifihotspot die een 3G- of 4G-signaal uitstuurt”, legt Vincent Desmarets uit. “Daarom maken deze toegangspunten in veel gevallen deel uit van ons convergente aanbod rond vast en mobiel, dat ook een plug & play-internetverbinding aanbiedt als standaardoplossing.” Of hoe vast en mobiel hand in hand gaan.

Ook de nood van de thuiswerkers hebben we in kaart gebracht zodat we meer en meer in staat zijn hierop een antwoord te bieden met specifieke oplossingen.  

 

 

Hebt u nog vragen over dekking in gebouwen? Uw Orange-accountmanager staat voor u klaar met de antwoorden.

 

Bron: BELTUG, Belgian Association of Digital Technology Leaders, ICT Market Trends Survey, 2016

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht