Smartphone of tablet?

03.06.2014

Zowel smartphones en phablets als tablets hebben hun overtuigde voor- en tegenstanders. Los van de technische pros en cons heeft Forrester Research onderzocht in welke situaties en omgevingen u het vaakst naar een tablet grijpt, of net naar een smartphone.


Forrester Research maakte eerst een onderscheid in de manier waarop we onze gadgets gebruiken. Tablets, zo stelt het bedrijf, zijn ideaal voor wat zij ‘lui internetten’ noemen. U gebruikt die vooral om diverse media te bekijken en beluisteren en om online te surfen. Smartphones aan de andere kant zijn in de eerste plaats middelen om te communiceren, om kleine ‘hapjes’ content te verwerken en om mobiele applicaties te gebruiken.

 

Locatie, locatie, locatie

Tablets worden het meest gebruikt in de eigen woning, terwijl smartphones zowel thuis als onderweg hun nut bewijzen. Smartphones worden zelden tot nooit uitgeleend aan derden, terwijl tablets wél vlot van hand tot hand gaan. Lees: gebruikt worden door de echtgeno(o)t(e) en natuurlijk de eigen kinderen.

De top drie van de populairste tablet-locaties bestaat respectievelijk uit de woonkamer (72%), de slaapkamer (63%) en de keuken (40%). Het thuiskantoor komt slechts op de vierde plaats (26%), terwijl het kantoor van de eigen werkgever tevreden moet zijn met een achtste plaats en 20%.

Bij de smartphones wordt een heel ander beeld geschept. Daar is de top drie samengesteld uit winkels (75%), de wagen (74%) en de woonkamer (67%). In het thuiskantoor is de smartphone met 31% lichtjes populairder dan de tablet maar vooral in het kantoor van de werkgever is het verschil aanzienlijk. Tablets (die achtste plaats en 20%) moeten hier de duimen leggen voor de smartphone (58%). Toch benadrukt Forrester Research dat we het commerciële belang van tablets niet uit het oog mogen verliezen. Financiële transacties bijvoorbeeld worden 2,5 keer zo vaak op tablets afgesloten dan op smartphones. Geen wonder dat de vooruitzichten voor tablets rooskleurig zijn. Volgens schattingen zullen er in 2016 maar liefst 760 miljoen tablets in gebruik zijn, waarvan ruim één derde door bedrijven.

 

Smartphone of tablet? Maak hier nu uw keuze.

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.