Sterke opmars van mobiel kantoor

29.11.2013

Bestaat het kantoor zoals dat we dat vandaag kennen binnen tien jaar nog? Trendwatchers beweren van niet. Door flexibele communicatiemiddelen wint het mobiel kantoor alsmaar aan populariteit. Een thuiskantoor, co-office-oplossingen en zelfs openbare plaatsen voldoen in combinatie met de juiste apparatuur en diensten als ideale werkplek.


Als de trend zich blijft voortzetten zouden desktop-pc’s op de werkvloer binnen enkele jaren misschien wel eens voltooid verleden tijd kunnen zijn. In 2013 zijn namelijk voor het eerst sinds de geschiedenis meer mobiele toestellen – notebooks maar ook tablets - verkocht dan desktop-pc’s. Waarom zou u ook constant achter uw bureau moeten zitten als u ook elders kan werken?

 

Flexibel werken

Een tablet of smartphone in combinatie met een snelle dataverbinding en cloud-dienst geeft u altijd en overal toegang tot de belangrijkste data. Check uw mails in de vertrekhal van de luchthaven via de tablet, ontwerp presentaties op de laptop in een co-office of vergader thuis met uw smartphone via videoconferencing. Uit een onderzoek van Orange blijkt trouwens dat 70% van de werknemers het niet noodzakelijk vindt om regelmatig naar kantoor te gaan.
 


Vage grens tussen werk en privé

Door de opmars van het mobiele kantoor zou de werkplek van de toekomst er daarom wel eens heel anders kunnen uitzien. Aparte hokjes zijn de afgelopen jaren al vervangen door grote, open ruimtes maar binnen enkele (tientallen) jaren moeten kantoorgebouwen fijne plekken zijn waar u overal werkt én ontspant. 
 


Sharing community

Trendwatchers geloven ook dat bedrijfskantoren weldra stukken kleiner zullen worden door de opmars van het mobiele kantoor. We zullen evolueren van een eigendomsmaatschappij naar een samenleving waarin we alles delen: niet enkel onze werkplek, maar ook onze wagen (cfr. Cambio), onze tuin of zelfs onze woning. 

 

Meer weten? Orange publiceerde een whitepaper over de balans tussen werk en privé en het toenemende belang van communicatie.

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.