Telecombeleid opstellen? BELTUG helpt u

03.05.2016

BELTUG publiceert opnieuw een whitepaper met aanbevelingen voor uw corporate policy rond smartphone, tablet, Bring Your Own Device en pc. Ontdek alvast enkele tips én maak kans op uw eigen exemplaar.

 

Het document dat de grootste Belgische vereniging van ICT-managers ook dit jaar opstelde, brengt de fiscale, juridische en organisatorische aspecten voor uw eigen beleid in kaart. De paper telt 97 pagina’s en bevat heel wat handige voorbeeldclausules. 

 

Hier ziet u alvast enkele onderwerpen die in de paper uitgebreid aan bod komen:

 

Hoe houdt u de kosten van mobiele communicatie binnen de perken?

Volgens BELTUG zorgt u er best voor dat werknemers het maximum uit hun toestel kunnen halen, zonder dat u zich als bedrijf blauw betaalt aan privétoepassingen. Er zijn heel wat manieren om privé en professioneel gebruik te splitsen, bijvoorbeeld met duidelijke forfaitaire bedragen voor elk type medewerker. Werkgevers die opzien tegen de opvolging, afstemming, communicatie en controle die komen kijken bij split billing, kunnen ook de volledige factuur betalen, inclusief het privégebruik, en de werknemer een redelijk ‘voordeel alle aard’ aanrekenen voor het privégebruik.

 

Mag u verstuurde e-mails en bezochte websites controleren?

Werkgevers die e-mail en internet ter beschikking stellen, willen graag ingrijpen bij onrechtmatig gebruik en er zich juridisch tegen indekken. Toch is het controlerecht aan beperkingen onderhevig. BELTUG raadt aan om een aantal afspraken en richtlijnen te formaliseren rond het correct en professioneel gebruik van die middelen. Wat kan er als misbruik geïnterpreteerd worden? Hoe wordt dit gecontroleerd, en wat zijn de mogelijke sancties? U leest er alles over in de whitepaper.

 

Bring Your Own Device (or not?)

De bedrijven die BYOD invoeren doen dit meestal om tegemoet te komen aan de vraag naar meer keuze, voor een hogere tevredenheid en verhoging van de mobiele productiviteit. Daarnaast zorgt het voor een lagere aankoopkost voor de onderneming. Maar met de toename van het aantal smartphones en tablets riskeren ook de mobiele datakosten toe te nemen. Een duidelijke policy met afspraken is daarom noodzakelijk.

 

Voor BELTUG-leden is deze whitepaper gratis. Bent u geen lid, maar wel geïnteresseerd? In samenwerking met BELTUG geeft Orange 10 exemplaren weg. Mail naar info@beltug.be (met vermelding ‘Orange’). De eerste 10 personen die reageren krijgen het document elektronisch toegestuurd.

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.