Vaarwel roamingkosten in de EU

20.06.2017

Dankzij de Europese wetgeving communiceert u voortaan binnen de Europese Unie veel voordeliger. U betaalt geen roamingkosten meer binnen de zone EU. Bij Orange geldt dit vanaf 11 juni 2017. Een overzicht van wat er voor u wijzigt:

 

Sébastien Thinnes, product manager:

“De nieuwe zone 2, Best Destinations, bundelt niet langer 6 maar 20 populaire landen én geldt nu naast voor surfen ook voor bellen en sms’en.”

 


Communiceren binnen de EU

Voortaan kan u binnen de zone EU bellen of gebeld worden, sms’en en surfen alsof u in België bent. Een voorbeeld: u hebt een bedrijf in Kortrijk en uw medewerkster gaat regelmatig naar Rome. Zij communiceert daar nu alsof ze in België is: ze gebruikt gewoon de bel- en surfminuten die in haar tariefplan zijn inbegrepen. Daarna belt en surft ze verder tegen de Belgische tarieven. Uw medewerkers en u betalen dus niet langer extra om te communiceren binnen de zone EU.

 

Communiceren buiten de EU en internationaal bellen

Buiten de zone EU blijft u wel roamingkosten betalen. Het tarief hangt af van het land waar u zich bevindt en naar waar u belt. En wanneer u internationaal belt (dus tussen twee landen), betaalt u een internationale oproep.
 

Kortom:

  • U belt in Italië naar Italië: dat is een nationaal gesprek, met roaming in de EU; u betaalt geen roamingkosten meer.
  • U belt in Italië naar België: dit is een roaminggesprek binnen de EU; u betaalt geen roamingkosten meer.
  • U belt in België naar Italië: dit is een internationaal gesprek; u belt tegen internationaal tarief.

 

Belangrijkste vernieuwing in de zones

Om het tarief voor roaming en internationaal bellen te bepalen, deelt Orange landen op in verschillende zones. We hebben deze zones hertekend om beter aan te sluiten bij de behoeften van onze businessklanten. Om te beginnen zijn de zones nu dezelfde voor internationaal bellen en voor roaming.

De belangrijkste vernieuwing is dat de nieuwe zone 2 (het vroegere EU Ext voor data) niet langer 6 maar 20 populaire landen bundelt. En die zone kreeg ook een nieuwe naam: Best Destinations. U belt, sms’t en surft er voordelig.

De 20 landen in de zone Best Destinations zijn: Australië, Canada, China, Egypte, Hong Kong, India, Indonesië, Israël, Japan, Kaapverdische Eilanden, Mexico, Russische Federatie, Saoedi-Arabië, Singapore, Thailand, Tunesië, Turkije, USA, Zuid-Afrika en Zwitserland.

 

Nog voordeliger met onze opties

Bent u veel in het buitenland of belt u veel internationaal? Beperk dan de kosten voor internationaal bellen en roaming met onze roamingopties in de vorm van een Optie of een Pass. U krijgt dan, bovenop het volume van uw tariefplan, extra volume voor roaming of om internationaal te bellen. Activeren doet u heel eenvoudig zelf in de Klantenzone.

 

Gaan uw medewerkers regelmatig naar het buitenland?

Informeer hen dan zeker ook over de belangrijkste roamingaanpassingen. Wij maken het u makkelijk: download onze roaming-infosheet en mail hem door naar uw medewerkers.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht