Vast of mobiel? Voor uw medewerkers maakt het niet uit.

25.11.2016

Eigenlijk zou het niet mogen uitmaken of werknemers op kantoor met een vaste verbinding werken of onderweg met een mobiele verbinding. Met de juiste technologie hebben uw medewerkers in beide omstandigheden dezelfde mogelijkheden.

Mobiele technologie is een godsgeschenk voor vertegenwoordigers, technici en fieldengineers. Met een smartphone of tablet hebben ze immers ook buiten de bedrijfsmuren toegang tot alle informatie die ze maar nodig hebben.

Maar veel bedrijven blijven voorzichtig met mobiele technologie. Vaak vinden ze de beveiligingsrisico's te groot. De mobiele apparaten van de werknemers worden immers niet beschermd door een firewall zoals dat wel gebeurt bij alle pc's in het bedrijfsnetwerk.

Privé-APN

Met IP VPN Everywhere pakt Orange die bezorgdheid aan. Het is een convergente oplossing die de mobiele toestellen van uw medewerkers koppelt aan uw IP VPN. De simkaarten van al uw medewerkers zijn gegroepeerd in een privé-APN (access point name). Dat is alleen voor werknemers van uw bedrijf toegankelijk en dus volledig gescheiden van andere gebruikers van het mobiele netwerk. Deze APN leidt uw medewerkers onderweg automatisch naar uw IP VPN om, zodat ze met uw bedrijfsnetwerk verbonden zijn.

Via deze privé-APN hebben uw mobiele medewerkers niet alleen op een veilige manier toegang tot uw bedrijfstoepassingen. Al het netwerkverkeer van uw mobiele medewerkers verloopt ook via uw bedrijfsfirewall. Daardoor zijn de smartphones en tablets op dezelfde manier beveiligd als uw pc's. Op die manier kan u hen ook al dan niet internettoegang geven op hun mobiele toestellen. Kortom, met IP VPN Everywhere integreert u uw mobiele medewerkers naadloos in uw bedrijfsnetwerk.

De benodigde vaste verbinding tussen uw bedrijfsnetwerk en het IP VPN-netwerk van Orange is op twee manieren te realiseren. Ofwel met een dedicated MPLS-verbinding die volledig door Orange beheerd is, ofwel via een beveiligde IP-tunnel over internet als u uw bestaande internettoegang wil inzetten.

Fixed Mobile Unification

Net zoals u mobiele data volledig met uw bedrijfsnetwerk kan integreren, is dat mogelijk met mobiel bellen. Zo heeft IRISnet, dat instaat voor het beheer en de uitbouw van de telecommunicatiediensten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, het mobiele netwerk van Orange geïntegreerd met zijn oplossing voor IP-telefonie. Orange voerde daarvoor een implementatie op maat uit.

Daardoor is IRISnet in staat om zijn oplossing voor bedrijfstelefonie ook aan mobiele gebruikers aan te bieden. De IPBX kan dus niet alleen communiceren met vaste IP-toestellen of VoIP-software, maar ook met mobiele toestellen. Gebruikers ontvangen een oproep op hun vast nummer daardoor ook op hun gsm. En als ze terugbellen met hun gsm, krijgt de ontvanger hun vast nummer te zien.

Dankzij deze Fixed Mobile Unification (FMU) genieten ook mobiele gebruikers van de voordelen van een vaste telefooncentrale en de integratie met een kalender met uurroosters. Zo kunnen gebruikers tijdens hun vakantieperiode inkomende professionele gesprekken automatisch laten doorschakelen naar een collega.

De integratie van mobiele gebruikers gebeurt tussen het netwerk van Orange en IRISnet, waardoor de oplossing volledig transparant is voor de klanten van IRISnet. IP-telefonie is op deze manier zowel op een smartphone als op een klassieke gsm mogelijk, want er is geen extra app nodig. Bijgevolg spaart deze oplossing de levensduur van uw batterij.

Lees hier over de toekomst van het bedrijfsnetwerk:
https://business.orange.be/nl/discover/nieuws/vijf-netwerk-voorspellingen-voor-2020

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht