Vier manieren om meer te bewegen op het werk

20.11.2018

Een hele dag zitten is slecht voor de gezondheid én de motivatie van uw medewerkers. Gelukkig bestaan er tal van mogelijkheden om wat meer beweging op de werkvloer te krijgen: met smartwatches en apps gebruik je het Internet of Things als een handige coach.

1. Organiseer een challenge

Retailbedrijf Lidl daagde zijn medewerkers uit om elke dag 10 000 stappen te zetten en die te registreren via een smartwatch of een ander mobiel toestel. Het bedrijf organiseerde ook nog andere sportieve opdrachten en de deelnemers die aan alle opdrachten meededen, maakten kans op gezonde prijzen: van een soepmaker over een fitnessbank tot een heuse spinningfiets.

 

2. De sportieve (en virtuele) teambuilding

Tijdens de wereldwijde Global Challenge konden werknemers virtueel over de hele wereld wandelen of sporten. Deelnemers bij Orange België gebruikten Virgin Pulse om hun indicatoren voor gezondheid, voeding en slaap gedurende 100 dagen te meten. Hoe meer ze dat deden, hoe meer locaties ze konden ontdekken. Lopen, zwemmen, fietsen, yoga, roeien of dansen: elke beweging telde. 

Bij Orange stapten ongeveer 220 teams uit 6 landen (waaronder België) samen bijna 35 keer rond de wereld.

 

3. De geconnecteerde tafel

Trendy meubelmerk Herman Miller heeft een geconnecteerde bureautafel ontwikkeld die de hoogte automatisch aanpast. Gebruikers kunnen de tafel verbinden met hun smartphone of smartwatch, waarna de tafel hen laat weten wanneer het tijd is om over te schakelen van zittend naar staand werken, of omgekeerd, en dan meteen ook zijn hoogte automatisch aanpast.

 

4. De gezonde bonus

In de nabije toekomst zal IoT het perfect mogelijk maken om werknemers aan te sporen gezondere keuzes te maken. Sensoren kunnen bijvoorbeeld opvolgen en rapporteren hoe vaak een werknemer de trap heeft genomen in plaats van de lift, hoe vaak hij fruit heeft gekozen in plaats van een zoet dessert of hoe vaak hij gebruik heeft gemaakt van de sportfaciliteiten op het werk. Wie op basis hiervan voldoende punten scoort aan het einde van een periode, kan dan een gezonde bonus ontvangen, zoals een leuke sportactiviteit of een wellnessbehandeling.

 

Ontdek in welke domeinen IoT vandaag het meest wordt toegepast in België.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht