Vijf tips rond ‘Bring Your Own Device´

03.05.2016

Meer en meer bedrijven geven hun werknemers de keuze in mobiele toestellen, zoals smartphones of tablets. Dat bleek uit een kleine steekproef op een recente rondetafel, georganiseerd door Orange bij een twintigtal it- en hr-verantwoordelijken. Uit de discussie onthouden we bovendien enkele tips:

1.

CYOD’ in opmars. Bij veel bedrijven is, in plaats van BYOD de zogenaamde CYOD van tel: ‘Choose Your Own Device’. Hierbij biedt de werkgever de werknemers een reeks van toestellen aan waaruit ze moeten kiezen.

 

2.

Iedereen is betrokken partij. Een vrije keuze van toestellen heeft impact op de it-afdeling en de hr-afdeling. Maar er zijn nog andere betrokkenen zoals uw financiële- en juridische afdeling en niet te vergeten: de gebruikers zelf.

 

3.

Security staat bovenaan. De verantwoordelijken haalden security en policy aan als belangrijkste aandachtspunten bij projecten rond BYOD.

 

4.

Naast devices, ook apps. Niet enkel de keuze van toestellen, maar ook de applicaties of apps op die toestellen, zijn van belang. Hoe kan een bedrijf die bouwen, distribueren, beheren en beveiligen?

 

5.

Meer dan iPad alleen. Een iPad spreekt vandaag veel werknemers aan. Maar toch blijkt menig bedrijf nu en in de toekomst ook andere tablets te overwegen, mede omdat die qua prijs interessanter zijn.

 

Nog meer nuttige tips over BYOD leest u in onze gratis whitepaper over de nieuwe relatie tussen werk en privé, en de evolutie in communicatie die daarmee gepaard gaat. Download nu: business.orange.be/whitepaperbyod.
Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.