Waarom er steeds minder smartphones worden gestolen

07.10.2019

Door de 'kill switch' én Mobile Device Management is smartphonediefstal enorm gedaald. Ontdek hoe de smartphones en data van uw bedrijf niet in verkeerde handen vallen.

 

Apple's Activation Lock

In eerste instantie kan u terugvallen op de inspanningen van fabrikanten. Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam het zogenaamde Activation Lock van Apple op de markt. Deze toepassing, ook wel bekend als de 'kill switch', kan een mobiel toestel op afstand onklaar maken. Waardoor het voor dieven dus minder interessant is om een toestel van Apple te bemachtigen.

 

Samsung en Google

Ook andere spelers, zoals Samsung en Google, bouwen deze anti-diefstalmethode voortaan in. Samsung deed dat ongeveer een jaar geleden met de Galaxy S5. Google deed dat met zijn besturingssysteem Android sinds de versie 5.0 (Lollipop).

 

Foto van dief

Er zijn ook nog specifieke apps die dergelijke functionaliteiten toelaten, zoals Find My iPhone en Lookout.

 

MDM: aangewezen voor centraal beheer

De meeste van de hoger beschreven oplossingen komen er op individueel initiatief van de gebruiker. Maar voor een bedrijf is centraal beheer van mobiele toestellen cruciaal. En dat is waar zogenaamde Mobile Device Management-systemen een antwoord op bieden. Daarmee kunnen bedrijven al hun mobiele toestellen op afstand blokkeren en de data wissen.

Dat is meteen een tweede reden waarom er steeds minder mobiele toestellen worden gestolen: meer en meer bedrijven maken gebruik van dergelijke Mobile Device Management-systemen (MDM).

Voor bedrijven zijn dergelijke MDM-systemen overigens eerder aan te bevelen dan de individuele oplossingen waar ze geen controle op hebben. Want wat als de individuele gebruiker in zo’n geval de firma verlaat? Dan kan het toestel niet meer worden bereikt.

 

Resultaat: minder diefstal

De resultaten van de inspanningen van fabrikanten en bedrijven werpen hun vruchten af. Een rondvraag van PC World in drie wereldsteden gaf te kennen dat het aantal gestolen smartphones opmerkelijk daalt. In New York ging het om een afname met 16%, de diefstal van iPhones verminderde er zelfs met een kwart. In San Francisco om 27% en in Londen werden er zelfs 40% minder smartphones gestolen.

 

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.