Wanneer controleren we mails mobiel?

06.05.2016

Tegenwoordig bekijken we ruim één derde (36%) van onze mails op een mobiel apparaat. In ruim een kwart van de gevallen (25,9%) gebeurt dat met een mobiele telefoon, terwijl tablets op dat vlak goed zijn voor 10,2%. Mobiel mailverkeer zit duidelijk in de lift, maar wanneer bekijken we nieuwe berichten precies doorheen de dag?

 

Het bedrijf TailoredMail onderzocht gedurende ruim een jaar niet minder dan 150 miljoen e-mailberichten, en dan meer specifiek het tijdstip waarop die gelezen werden. Daaruit blijkt dat 14% van alle mobiele mailtjes tussen 6 en 8 uur 's morgens gelezen worden. Doorheen de dag grijpen werknemers logischerwijze minder vaak naar hun smartphone of tablet om mails te lezen. Pas tussen 18 en 20 uur 's avonds is er een nieuwe piek, met een aandeel van 12% voor alle mobiele mails. Ook de middagpauze is populair om nog snel enkele berichten door te nemen: tussen 12 uur 's middags en 14 uur bedroeg het marktaandeel van mobiele maillezers 9%.

Mensen die hun inkomende berichten op mobiele apparaten lezen, gaan veel zuiniger om met die berichten dan mensen die daarvoor een klassieke desktop of laptop gebruiken. Cijfers spreken hier boekdelen: hoewel ruim een derde van de mails mobiel ontvangen wordt, is nog steeds ruim 90% van alle klikken in de mailbox afkomstig van desktops en laptops. Mobiele gebruikers bewaren e-mails liever tot een later tijdstip om ze op een bureau te verwerken.

 

Bron: TailoredMail, 2012

 
Hebt u interesse in mobiel surfen en mailen? Surf dan naar ons aanbod in Mobiel Internet.
Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.