Wat smartphones en firmawagens gemeen hebben

03.11.2014

Orange is een van de marktleiders in mobiliteit. Het biedt, naast een eigen (mobiel en vast) netwerk, ook oplossingen rond communicatie, toestellen, mobiele apps en het beheer ervan. Met Jean-François Métais en Renaud De Bouvet van Orange, twee experts op het vlak van mobiliteit, bespreken we de trends die vandaag van tel zijn in bedrijven. En meer bepaald: drie trends én een opvallende gelijkenis.

 

Twee mobiliteitsexperts bespreken de nieuwste trends:

 

1. Outsourcing


“Dat is een trend die we universeel zien opduiken”, aldus Jean-Francois Métais, B2B Marketing Program Manager bij Orange. “Bedrijven willen het beheer van mobiele telefoons en communicatie uitbesteden. Liefst aan één partij”, stelt hij. De trend manifesteert zich ook in het feit dat bedrijven zich willen terugplooien op hun kernactiviteit en de andere taken uitbesteden. “Mobiliteit hoort daarbij”, stelt hij. Dat uitbesteden gaat dan ook over het beheer en de beveiliging van de mobiele toestellen en apps.

 

2. Een vaste prijs


Dat is de andere trend. “Als bedrijven uitbesteden, willen ze volledige transparantie in de kosten. Ze willen exact weten wat ze kunnen verwachten. Dat is dan ook waar Orange een antwoord op biedt met diensten rond fleet management”, stelt Jean-François Métais. Voor ze gaan uitbesteden, willen bedrijven bijvoorbeeld een exact beeld van het bedrag dat ze maandelijks gaan moeten betalen aan telecomdiensten en toestellen.

 

3. CYOD


De derde trend is een vierletterwoord, dat staat voor Choose Your Own Device. “Heel vaak sprak men in de sector over BYOD of Bring Your Own Device. Waarbij werknemers zogenaamd hun eigen toestel mee naar kantoor brengen”, vertelt Jean-François Métais. “Die trend zie ik vandaag minder. Het is eerder de werkgever die een portfolio aan toestellen ter beschikking stelt waaruit de werknemers vervolgens kunnen kiezen.”

Ook de toestellen zelf in die portfolio zijn aan verandering onderhevig. Renaud De Bouvet, Director Device & Care bij Orange, merkt wat dat betreft drie grote evoluties op.

“De schermen van toestellen als smartphones worden alsmaar groter. Voorts zien we de prestaties en autonomie van de mobiele toestellen snel verbeteren. En tenslotte is 4G vandaag echt wel de norm bij de meeste toestellen”, stelt hij. “Met Orange spelen we op deze evolutie in. We begrijpen dat een smartphone zowel voor werk als voor privé wordt gebruikt. Het is voor velen intussen een belangrijke bondgenoot in de binnenzak. En we bieden een brede waaier aan keuzemogelijkheden in smartphones en tablets”, aldus Renaud De Bouvet.

 

Firmawagens


Met deze drie trends – uitbesteden, een vaste prijs per maand en Choose Your Own Device – ziet Jean-François Métais opvallende gelijkenissen met een totaal andere sector: die van de firmawagens. “Ook daar zie je dat bedrijven zich volledig laten ontzorgen. Ze betalen elke maand een bepaald bedrag per werknemer aan een bedrijf dat het beheer van het volledige wagenpark op zich neemt. En ook bij een leasingcontract kan de werknemer kiezen uit een vastgelegde lijst van types van wagens”, vergelijkt Jean-François Métais.

Er is ten slotte nog een andere gelijkenis tussen mobiele toestellen als smartphones en tablets enerzijds en firmawagens anderzijds. “Beide vormen een belangrijk onderdeel in het renumeratiepakket van een werknemer. En net als bij een wagen is er bij een smartphone of tablet ook een stukje status gemoeid. De twee hebben dus meer gemeen dan je zou denken.” 

 

Vragen rond of plannen met mobiliteit: neem contact op met uw accountmanager.

Interesse in ons aanbod?

Wenst u een commercieel gesprek? Een van onze medewerkers belt u zo terug.