Xiaomi Redmi Note 8T: verbluffende prestaties tegen een scherpe prijs

06.12.2019

De nieuwste van Xiaomi is belast met de loodzware taak om de Redmi Note 7 – toch nog altijd een van dé sterren van 2019 – op te volgen. De Note 8T zit qua prestaties tussen de Note 7 en Note 8 Pro, maar er zijn nog meer redenen waarom deze topper een kans verdient.

Xiaomi zat niet stil sinds de fabrikant in 2018 de Europese markt aanboorde. Hoewel Xiaomi vaak het 'Apple van China' wordt genoemd, heeft dat de fabrikant niet belet om intussen uit te groeien tot de vierde grootste leverancier van smartphones wereldwijd. De ambitie van de CEO is duidelijk: innovatie voor iedereen betaalbaar maken. En daar is de Redmi Note 8T nog maar eens een knap voorbeeld van.

 

De eerste indrukken

De Xiaomi Note 8T zelf mag dan wel groter zijn dan de Chinese Note 8, het scherm is hetzelfde gebleven: 6.3" Full HD+ (2340 x 1080 pixels). De beelden worden glashelder weergegeven, zelfs op een lcd-display. Het apparaat is niet borderless (met randen van 1 cm onder, 7 mm boven en 3,5 mm links en rechts), maar dat mag u voor deze prijs ook niet verwachten. Bij Orange wordt de smartphone aangeboden in blauw en grijs, met 4 GB RAM en 64 GB intern geheugen.

 

En op het vlak van fotografie?

De Redmi Note 8T is de eerste in de Redmi Note-serie die kan uitpakken met 4 camera's achteraan, waaronder een van 48 MP.

Voor de volledigheid:

  • een ultragroothoeklens met een 8 MP-camera
  • een groothoeklens met een 48 MP-camera
  • een camera speciaal voor macrofotografie (2 MP)
  • een dieptecamera voor portretfoto's (2 MP)

De fabrikant belooft met andere woorden een echte allroundcamera.

 

Hoe krachtig is de Redmi Note 8T?

Zijn Qualcomm Snapdragon 665-processor kan met vrij groot gemak de meeste taken aan. Let er wel op dat u niet te veel apps op de achtergrond hebt openstaan, want dat zou het apparaat alleen maar vertragen. Ook goed om te weten: de Redmi Note 8T is niet compatibel met Fortnite...

Met zijn batterij van 4000 mAh houdt hij het makkelijk twintig uur vol bij een 'normaal' gebruik (zoals altijd is de camera de grootste energievreter).

Reken tot slot op 2 uur om de batterij helemaal op te laden.

 

Zijn troeven

In tegenstelling tot de Chinese versie is ons model uitgerust met een NFC-chip, wat handig is om online betalingen uit te voeren, voor bluetooth pairing of om uw digitale ticket te valideren als u met het openbaar vervoer reist. Het toestel ontgrendelen doet u met de vingerafdrukscanner of met behulp van de gezichtsherkenning. U krijgt er ook gratis een extra snellader bij.

Bestel nu uw Redmi Note 8T voor slechts 165,28 euro excl. btw

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht