5G voor uw bedrijf

Innovatieve bedrijven zijn bloeiende bedrijven.
En wij staan u daarin bij.

Met 5G betreden we een nieuw tijdperk – een tijdperk waarin u sneller, slimmer en efficiënter geconnecteerd bent.

Bent u van plan een 5G-project te lanceren en zoekt u een testomgeving?

Geïntereseerd

Ontdek de kracht van 5G SA voor Industry 4.0

Maak uw productievestigingen efficiënter en intelligenter

«Met Industry 4.0 hebt u uw productievestigingen in real time in de hand zodat u met behulp van predictieve modellen uw productiviteit kan verhogen en risico's beperken. Het optimaliseert uw logistieke keten van begin tot einde dankzij een gecentraliseerd overzicht over alle productieprocessen.»

5G speelt een belangrijke rol in digitale innovatie en plaveit de weg voor vele connectiviteitsuitdagingen waarmee bedrijven tegenwoordig te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het Internet of Things (IoT), artificiële intelligente (AI) en Machine Learning (ML): allemaal toepassingen die in hun werking op de grenzen van de huidige netwerkoplossingen stoten, maar waarbij 5G een gateway ter beschikking stelt waarmee u wel het volledige potentieel van die innovaties kan benutten.

Stuur vandaag nog uw strategie voor digitale transformatie bij door te bekijken hoe 5G uw bedrijf kan veranderen en uw concurrentiepositie morgen kan veiligstellen.

75% van alle industriële bedrijven verwacht dat 5G een essentiële rol zal spelen in zijn digitale transformatie de komende vijf jaarBron: Agoria 2019, Capgemini

Oneindige toepassingen voor uw bedrijf

Industrie

Industry 4.0 is de digitale heruitvinding van alle schakels in de industriële keten: van innovatie tot klantenrelaties en logistiek in het teken van machine learning.

Transport en logistiek

De ontwikkeling van geconnecteerde voertuigen en de evolutie naar meer autonomie optimaliseert het transport tegen de achtergrond van deelmobiliteit. 5G maakt geconnecteerde en zelfrijdende voertuigen betrouwbaarder.

Veiligheid

5G biedt tal van mogelijkheden op het vlak van veilige verbindingen. Met een lagere latentie en minder radio-interferentie is 5G gemaakt voor (video)bewaking en verkeersbeheer, waarbij die in real time worden opgevolgd. Ook het transport van medische apparatuur via drones behoort tot de mogelijkheden.

Milieu & energie

5G zal de toename versnellen van het aantal sensoren voor een algemene monitoring van de vervuiling, het lawaai, de temperatuur, de vochtigheid enz. Ook hier zal het nemen van beslissingen in real time rechtstreeks ten goede komen aan het beheer van steden, landbouw en verkeer.

Gezondheid

5G zal het gemakkelijker maken om kritieke data in nagenoeg real time door te sturen, in het bijzonder om patiënten die thuis gehospitaliseerd zijn, te kunnen opvolgen.

Media & entertainment

5G zal de vraag van consumenten naar persoonlijke en live gestreamde video-inhoud, zoals sport, nieuws, gaming en events, sneller doen toenemen. Hoge downloadsnelheden in combinatie met lage latentie zorgen voor hoogwaardige, interactieve video-ervaringen zonder enige vorm van onderbreking. Dit maakt extended reality-projecten (XR) heel wat efficiënter.

5G standalone netwerk

SA staat voor “standalone access”. Het 5G-netwerk heeft zijn eigen faciliteiten. 5G SA omvat aanzienlijke verbeteringen op het vlak van snelheid en latentie voor gebruikers en is volledig onafhankelijk van het 4G-netwerk.

«Eén voordeel van 5G op grote industriële terreinen, zoals de haven van Antwerpen, is dat het de kwaliteit biedt van een glasvezelaansluiting zonder dat er kabels hoeven te worden gelegd. Dat spaart bedrijven geld uit terwijl ze de vrijheid hebben om hun systemen op hun terrein heen en weer te verplaatsen. Dankzij 5G worden industriële toepassingen mobiel.» Gert Pauwels, 5G Business Developer

In december 2019 was Orange de eerste provider in België die een standalone 5G-netwerk lanceerde voor bedrijven in de haven van Antwerpen en drie 5G-gebruikscategorieën vastlegde:

Hoge datasnelheden

Verbeterde mobiele
breedband

Snellere en meer eenvormige gebruikerservaringen

10x tot 100x sneller dan 4G: verstuur tot 20 GB in 1 seconde

 • V2X
 • VR/AR-onderhoud
 • Samenwerkingsruimte
 • Openbare veiligheid
 • Videobroadcast

Always-on netwerk

Ultrabetrouwbare verbindingen met lage latentie

Ultralage latentie en uiterste betrouwbaarheid

Extreem snelle reactietijd: 7 milliseconden in real time. Het netwerk reageert onmiddellijk.

 • Robotbeheer
 • Beheer van industriële activa
 • Doktersconsultaties op afstand
 • Training op afstand
 • Zelfrijdende auto's V2V

Verbinding maken met uitermate veel toestellen

Massaal veel machine-type verbindingen

Efficiënte verbindingen met een verreikende dekking

1.000.000 geconnecteerde objecten per km2

 • Domoticatoepassingen
 • Gezondheidswearables
 • Netwerken van slimme steden
 • Beheer van drones & activa
 • Mobility as a service

Start Walking 5G
Een gamechanger voor een duurzame toekomst

Ontdek de mogelijkheden van 5G SA voor uw bedrijf met onze “Start Walking 5G”.

1

Bewustzijn & ontdekking

 • Workshop en opleidingen over de basis van 5G SA: nu en in de toekomst
 • Technische en zakelijke stream
 • Add digits factory labs/showcases
2

Proof of concept snelstart

3 maanden om te experimenteren met één eenvoudige 5G SA-toepassing op een publieke netwerkschijf en die te implementeren.

of

Proof of value op maat

6 maanden om twee geavanceerde 5G SA-toepassingen op maat op private schijven te bekijken, implementeren en evalueren.

Orange 5G Lab

De plaats waar u kan nadenken, experimenteren en toekomstige gebruikstoepassingen uitwerken dankzij het 5G-netwerk.

Het Orange 5G Lab in Antwerpen en Luik is een programma om samen met start-ups, middelgrote en grote bedrijven nieuwe en innovatieve toepassingen of nieuwe producten en diensten in reële omstandigheden te ontwikkelen en uit te testen met behulp van de 5G SA-netwerktechnologie.

Ontdek het 5G-netwerk en de vele toepassingen ervan

Test en experimenteer met uw producten en diensten in 5G

Dankzij onze ervaring met 5G kunnen, onze experts u opleiden in het gebruik van 5G en u begeleiden – van het uittesten van uw producten en diensten tot het ontwikkelen van prototypes. Orange staat in voor technische en marketingondersteuning.

Neem contact met ons op

Bent u van plan een 5G-project te lanceren en zoekt u een testomgeving?

Ontdek hoe u 5G kan omzetten in zakelijke meerwaarde!

Het Orange 5G Lab is een unieke plek waar u uw 5G-projecten samen met Orange kan valideren. Breng een bezoek aan het 5G Lab in Antwerpen en krijg waardevolle inzichten voor u grote investeringen aangaat.

Vul uw contactgegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht