Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?
Contacteer ons
"De belangrijkste Europese vestigingen van CRC Industries zijn via een privé-netwerk van Orange aangesloten op het volledig redundante datacenter van CRC Industries in Zele." Orange speelt een hoofdrol in dit internationale succesverhaal.
CRC Industries is een leverancier van chemische producten verpakt in spuitbussen. “CRC Industries is een Amerikaans bedrijf dat wereldwijd actief is. In Europa bevinden onze belangrijkste vestigingen zich in zes landen: Duitsland, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland én Europees hoofdkwartier België. Die vestigingen moesten allemaal verbonden worden. Daarnaast hebben we nog kleinere entiteiten in Europa”, vertelt IT-manager Filip Baes.
De centrale IT-infrastructuur voor de Europese vestigingen van CRC Industries bevindt zich in het Belgische Zele. “Wat wij ons 'datacenter' noemen is eigenlijk een redundant geheel gevormd door twee datacenters die via glasvezelkabels met elkaar verbonden zijn”, vertelt Filip Baes.
“Al onze IT-infrastructuur bevindt zich in Zele, van tijdsregistratiesystemen tot fileservers. Het doel van die centralisatie en redundantie is dat alle systemen altijd blijven werken en dat ook de vijf andere Europese vestigingen onze data op elk moment probleemloos kunnen raadplegen en onze toepassingen vlot kunnen gebruiken.”
Voor zijn ICT-behoeften doet CRC Industries in alle betreffende Europese landen een beroep op Orange. “Wij werken op basis van een Europees contract met hen. Een privaat IP VPN verbindt onze zes vestigingen. Dat netwerk, waarbij Orange instaat voor alle netwerkinfrastructuur, werkt met MPLS (multiprotocol label switching)”, vertelt Filip Baes. MPLS is een protocol waarmee je aan elke toepassing de juiste prioriteit kan toekennen. Telefonie krijgt bij ons bijvoorbeeld voorrang op e-mailverkeer.
Naast het IP VPN gebruikt CRC Industries ook cloudtoepassingen, met name Microsoft Office 365 en het ERP-pakket Microsoft Dynamics 365. “Dankzij Orange gebruiken wij onze privéverbinding om met die cloudtoepassingen te werken. De klassieke publieke verbinding fungeert als back-up”, zegt Filip Baes. "Deze opstelling leek ons veiliger en werkte tot dusver perfect.”
Voor het private netwerk heeft Orange ook een mobiele back-upverbinding voorzien die gebruikmaakt van het 4G-netwerk. “Dankzij die 4G-back-up kunnen wij toch nog bepaalde activiteiten uitvoeren als de vaste verbinding zou uitvallen. Gelukkig hebben we deze mobiele verbinding tot dusver nog niet moeten inschakelen.”
CRC Industries bracht zijn zes vestigingen onder in één netwerk. “Hierdoor kunnen de medewerkers in al onze Europese vestigingen het datacenter in Zele raadplegen alsof ze zich ook in Zele bevinden. Dat is de grote verdienste van het private netwerk van Orange”, zegt Filip Baes. “Het netwerk van Orange is ongelooflijk stabiel. Dat moet ook, vermits wij voor IT gebruik maken van zogenaamde terminalservers. Alle data en toepassingen die collega's in pakweg Spanje of Duitsland vanop hun pc opvragen, komen uit ons Belgische datacenter.”
Bij zo’n internationale opstelling maakt Orange echt het verschil, erkent de IT-manager. “Geen enkel telecombedrijf heeft in die Europese landen een beter netwerk dan Orange. Wij laten Orange met zijn netwerkinfrastructuur binnenkomen in onze gebouwen. Zo koppelen we iedereen aan hetzelfde netwerk. Orange is in staat om voor elke Europese vestiging de zogenaamde last mile te implementeren. Niemand in Europa doet hen dat na.”
Filip Baes is dus een tevreden Orange-klant. “Ons contract met Orange loopt nog wel even, en ik zie niet in waarom we na afloop ervan Orange vaarwel zouden zeggen.” De naamsverandering van 'Mobistar' naar 'Orange' ziet Filip Baes overigens als een voordeel. “'Orange' is internationaal een bekende naam. Het is veel makkelijker om een samenwerking met Orange te verdedigen bij het moederbedrijf in de VS. Die naam kennen ze daar goed.”
Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?
Contacteer ons