Ik wil mijn dataverbruik in het buitenland onder controle houden

Travel Data Control is een dienst waarmee u uw kosten voor mobiel internet in het buitenland onder controle houdt doordat uw dataverbinding automatisch wordt geblokkeerd zodra u een bepaald bedrag per maand hebt uitgegeven.

 

Wat zijn de voordelen van Travel Data Control?

  • U wordt gratis verwittigd via sms wanneer u 80 % van het bedrag (buiten Europese Unie) hebt opgebruikt
  • Uw dataverbinding wordt geblokkeerd zodra u 100 % van het bedrag hebt opgebruik
    • Of u beslist om niet meer te surfen. In dat geval wacht u tot de volgende factuurperiode voor u weer het internet op kan
    • Of u verhoogt de limiet voor uw lopende factuur. En uw internetverbinding wordt automatisch hersteld.

 

Hoe beheer ik Travel Data Control?

Travel Data Control is een gratis dienst die geactiveerd wordt voor alle Orange-klanten met een uitgavelimiet die standaard is vastgelegd op 50 euro excl. btw per maand.

 

U hebt de mogelijkheid om uw uitgavelimiet definitief aan te passen of tijdelijk een andere limiet in te stellen wanneer u uw initiële limiet hebt overschreden. In dat geval wordt uw initiële limiet weer toegepast bij uw volgende factuurperiode.

Hoe u uw uitgavelimiet wijzigt? Via de MyOrange-applicatie als u een Shape-formule hebt, in uw Klantenzone of door te bellen naar Orange op 5995 (vanuit België) of +32 2 745 94 97 (vanuit het buitenland).

 

Hebt u een roamingbundel voor data?

Als u een bundel hebt om voordelig te surfen, is de prijs van de bundel niet inbegrepen in de limiet. U ontvangt een sms zodra u 80 en 100 % van uw bundel hebt opgebruikt. Daarna gebruikt u automatisch Travel Data Control voor uw verbruik buiten bundel.

Bijvoorbeeld: u hebt Travel Data Control ingesteld op 50 euro en u hebt een bundel van 70 euro. Als u uw bundel hebt opgebruikt, kan u nog voor 50 euro surfen in het buitenland.

 

Kan ik Travel Data Control deactiveren?

Travel Data Control is automatisch geactiveerd voor alle Orange-klanten. Als u dat wil, kan u deze dienst altijd deactiveren en daarna gewoon weer activeren.