Bellen via wifi en 4G

Bellen via wifi en via 4G zijn innovaties van het bestaande Orange-netwerk. Als u beschikt over een compatibele smartphone en tariefplan, kan u van deze technologie gebruikmaken.

Shape-formules vanaf Shape Basic tot Shape Traveller, Shape Corporate en alle andere tariefplannen met 4G zijn compatibel met bellen via wifi en 4G.

Bellen via 4G

Als u beschikt over een compatibele smartphone en tariefplan, kan u automatisch genieten van deze technologie.

• Op een IOS-toestel moeten minstens iOS 12.1.1 en de laatste aanbiederinstellingen geïnstalleerd zijn.
  • Op een Android-toestel: De laatste software update moet geïnstalleerd zijn op je toestel.

De service is automatisch ingeschakeld.

Om deze uit te schakelen :

• Op een IOS-toestel: ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data Roaming aan > Schakel 4G in Gesprekken en data > Alleen data
  • Op een Android-toestel: ga naar Instellingen > Verbindingen > Mobiele Netwerken > Bellen via 4G > OFF.

Voorlopig is bellen via VoLTE enkel beschikbaar in België. U vindt hier de lijst met compatibele smartphones. Deze lijst wordt in de toekomst nog aangevuld.

Bellen via wifi

U profiteert automatisch en zonder extra kosten van bellen via wifi als u een compatibele smartphone en tariefplan hebt. Bellen via wifi is enkel mogelijk in België.
De compatibele smartphones vindt u hier. Deze lijst wordt in de toekomst nog aangevuld.

Om bellen via wifi op uw toestel te activeren, volg deze stappen.

Oproepen via wifi worden op dezelfde manier gefactureerd als oproepen via het mobiele Orange-netwerk. Dezelfde tariefregels zijn van toepassing, ongeacht of de oproep via wifi of via het mobiele netwerk gebeurt. Er zijn dus ook geen extra kosten.