Belga: operationeel 24/7

11.08.2015

Belga moet 24/7 operationeel zijn. Onze operator moet dat garanderen.

Tom Wuytack

 

‘Bron: Belga’. Deze vermelding zien we bij talloze nieuwsberichten op televisie, online en op papier. Dit is dan ook de taak van een persagentschap: het belangrijkste nieuws verzamelen en bezorgen aan de media. Maar hoe krijg je die honderden foto’s en tekstberichten, onlineberichten, audiobulletins en videoreportages vlot bij die media, elke dag en nacht opnieuw? Tom Wuytack, ICT-manager bij Belga, geeft alvast het antwoord: “Met een uniek crossmediaal dienstenpakket en Orange.” De details leest u hieronder.

 

De uitdaging

Op elk moment van de dag het belangrijkste nieuws verspreiden

Tom Wuytack: “Onze klanten – ik heb het dan over kranten, nieuwssites en tv-zenders, maar ook over overheden en bedrijven – willen altijd het belangrijkste nieuws heet van de naald. Neem nu de herverkiezing van de voetbalbondvoorzitter: daarover wil je seconden na de bekendmaking communiceren. Dat betekent dat onze journalisten op het terrein meteen het nieuws moeten doorsturen naar onze hoofdzetel. Altijd en van overal. Een provider die dat garandeert, is dan ook een must.”

 

Meer dan alleen het nieuws verzamelen

Maar wat als het nieuws verzameld is? “Dan moet het nog naar talloze nieuwsspelers, overheden, bedrijven en organisaties worden verstuurd, onder meer per FTP, mail met tekst- en visuele bestanden, en per sms.” En het nieuws moet alle klanten van Belga uiteraard op exact hetzelfde moment bereiken. Twee minuten kunnen al het verschil maken tussen een scoop en oud nieuws. Een krachtig, betrouwbaar netwerk is dus cruciaal. “Daarvoor rekenen we op Orange.”


 

De oplossing

Een telecompakket op maat

“Bij het begin van onze samenwerking met Orange - toen nog Mobistar - hebben we vergaderd om onze telecombehoeften en -verwachtingen aan te geven. Orange ontwikkelde voor ons een op maat gemaakt pakket met vaste en mobiele telefonie en data. Want de communicatie tussen de redactie en ons datacenter verloopt via een hogesnelheidsglasvezelverbinding. We ontvangen ook nog vele gesprekken via de vaste lijn.”

 

VoIP Trunking, de ideale oplossing

VoIP Trunking is een geïntegreerde oplossing voor al uw communicatie. Het biedt Belga bijvoorbeeld Voice Telephony via het IP VPN-netwerk van Orange. Het telefonie- en dataverkeer loopt bovendien via hetzelfde netwerk, wat zorgt voor een efficiënter gebruik van de IT-infrastructuur. Het SIP-certificeringsprogramma (of ‘Session Initiation Protocol’, een specifieke manier om onder meer spraak- en videoverbindingen tot stand te brengen) zorgt voor een vlekkeloze onderlinge werking tussen hun eigen telefonieapparatuur en de SIP-trunk van Orange.

 

Een netwerk op maat van Belga

Even belangrijk als bereikbaarheid is een betrouwbaar, performant netwerk. Zo vertrouwt Belga op een glasvezelverbinding van Orange. Die verbindt het hoofdkantoor van Belga met hun datacenter in Zaventem en heeft een capaciteit van 1 Gbps upload en download. Bovendien koos Belga voor Corporate Internet van 100 Mbps. “We willen onze klanten altijd meteen het nieuws kunnen leveren, op de manier waarop zij dat het liefste hebben. Een 100 procent betrouwbaar netwerk is dus essentieel voor ons. Met Orange kunnen we daarop rekenen.” 


 

Het resultaat

Al het nieuws, altijd op tijd

Belga is dé bron voor nieuws uit binnen- en buitenland. Een reputatie die Belga doorheen de jaren heeft opgebouwd, mede dankzij betrouwbare, krachtige tools van Orange.

 

Vele extra crossmediale diensten

“Een voorbeeld van zo’n dienst zijn onze news alerts, goed voor maandelijks 10.000 push-sms’jes naar talloze klanten. Al deze berichten moeten uiteraard gelijktijdig op hun bestemming raken. Daarnaast bieden we ook pull-berichten. Onze klanten kunnen – wanneer en van waar dan ook – moeiteloos onze databanken raadplegen om nieuwsberichten en -foto’s binnen te halen. Dat alles zou niet mogelijk zijn zonder een telecompartner als Orange.”

 

Wil u ook de voordelen plukken van een betrouwbaar netwerk met oneindige mogelijkheden? Bekijk al onze oplossingen voor vaste en mobiele telefonie en data hier.