Device Manager waakt over de professionele tablets van GKW

29.03.2021

Beveiliging, efficiëntie, productiviteit, kostenbesparing en rapportering. De redenen waarom Gentse Kabelwerken een beroep doet op Device Manager van Orange zijn heel uiteenlopend. “Deze beheertoepassing bezorgt me veel gemoedsrust.”

Gentse Kabelwerken (GKW) is één van de grootste aannemers voor kabelwerken van het land. Ongeveer 170 medewerkers, vooral arbeiders en hun werfleiders, staan in voor kabel-, riolerings- en wegenwerken. De werknemers gebruiken ongeveer vijftig tablets en een tiental smartphones. Dankzij de mobiele data en telefonie van Shape – met het merendeel van de kaarten in de formule Shape Intense – blijven ze verbonden wanneer ze op verplaatsing zijn.

 

Beveiliging, efficiëntie en kostenbesparing

GKW hecht er veel belang aan dat de mobiele toestellen van het werk enkel professioneel worden gebruikt. Bij Gentse Kabelwerken is de tablet op de werf een waardige vervanger van de computer. “Alle werfleiders hebben zo’n toestel, maar ook de ploegen die op de werf aan de slag zijn, beschikken over een tablet”, aldus GKW. “Dankzij Device Manager van Orange hebben wij vat op wat er op die toestellen geïnstalleerd wordt. Veiligheid is de belangrijkste reden voor het gebruik van deze toepassing, want dankzij Device Manager worden de tablets niet blootgesteld aan onbetrouwbare software."

Maar er spelen nog andere elementen mee, zoals controle en kostenbesparing. “Door bepaalde toepassingen als YouTube te blokkeren, merken we een groot verschil in dataverbruik”, klinkt het. Dat dataverbruik wordt namelijk voorbehouden voor bedrijfstoepassingen. De tablets van Gentse Kabelwerken zijn gelinkt aan het ERP-systeem van het bedrijf. Op die manier kunnen werknemers foto’s van de voortgang van de werken opladen. “Ze maken ter plaatse ook gebruik van allerlei apps van de overheid. In onze stiel moet je bij werken bijvoorbeeld heel goed weten wat er zich onder de grond bevindt.”

 

Productiviteit en rapportering

Naast beveiliging, controle en efficiëntie is het volgens GKW ook gewoon een kwestie van productiviteit. “In het verleden werd mobiele data ook wel eens gebruikt om muziek te streamen of om naar voetbalwedstijden te kijken. Dat is eigenlijk niet de bedoeling op deze bedrijfstoestellen, want we willen de data reserveren voor de kabelwerken."

Nog een ander voordeel is rapportering. “Dankzij Device Manager krijgen we inzicht in het gebruik van de tabletvloot. Zo kunnen we zien dat een toestel niet meer gebruikt wordt of kunnen we bij diefstal of verlies de bedrijfsdata op de toestellen vanop afstand wissen. Deze beheertoepassing bezorgt ons dus veel gemoedsrust.”  

 

Ook benieuwd of Device Manager iets voor uw bedrijf is? Doe de test!

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht