Hoe kan wifi Covid-19 helpen bestrijden?

04.05.2020

Dankzij de Business LiveBox 4G Plus van Orange slaagt het Croix-Rouge erin om de social distancing in opvangcentra voor asielzoekers te verbeteren.

Het Croix-Rouge staat in voor de opvang van meer dan 7.000 asielzoekers, verdeeld over 25 opvangcentra in Brussel en Wallonië. In al deze centra is er wifi voor de bewoners voorzien, zodat ze kunnen surfen, communiceren met vrienden en familie, online lessen volgen …

“Ons bestaand wifinetwerk was vrij minimalistisch,” vertelt Laurent Malcorps, Verantwoordelijke Informatica van het departement Opvang van Asielzoekers van het Belgische Croix-Rouge. “Tijdens de corona-crisis moeten we de bewoners echter strenge social distancing-regels opleggen en is er nood aan een krachtiger wifinetwerk. Tegelijkertijd merken we ook dat onze bewoners tijdens deze pandemie meer nood hebben aan internet en connectiviteit.”


170 nieuwe routers

Om het draadloze netwerk snel te versterken, heeft het Croix-Rouge een offerte gevraagd aan Orange, hun partner voor mobiele telefonie voor medewerkers. Minder dan 48 uur later ontving het Croix-Rouge een offerte op maat voor de installatie van Business LiveBox 4G Plus-routers in de verschillende centra "Na de interne goedkeuring van de offerte bestelden we op 20 maart 30 toestellen, die al op 27 maart geleverd werden. Op 30 maart werd er een tweede reeks van 50 routers besteld en die ontvingen we op 6 april", aldus Laurent Malcorps. Half mei volgt nog de levering van een derde bestelling van 90 apparaten. In totaal zullen dus 170 wifi-antennes voor een beter netwerk zorgen in de 25 centra.


Talrijke voordelen

De voornaamste voordelen van de Business LiveBox 4G-oplossing van Orange zijn voor Laurent Malcorps de snelle levering, de gemakkelijke plug-and-play zonder ingewikkelde technische configuratie (geen technicus nodig) en de flexibele installatie van de antenne op basis van de huidige behoeftes en eventuele configuratiewijzigingen (bijvoorbeeld de creatie van nieuwe isolatiezones).
Verder prijst de Chef Informatica van het Belgische Croix-Rouge Orange voor de snelle reacties en de flexibele tarieven (de antennes worden gehuurd en de facturatie gebeurt op basis van het reële gebruik). De beveiliging wordt bovendien gegarandeerd door screening en tracing via het VPN-netwerk van Orange. “Die beveiliging kan in de toekomst nog versterkt worden”, merkt Malcorps hierbij nog op.
 

Respect voor social distancing

De bewoners kunnen nu gebruikmaken van een krachtige wifi-verbinding, terwijl de directie er zeker van kan zijn dat de fysieke afstand tussen de asielaanvragers gerespecteerd wordt. “COVID-19 zette ons netwerk onder druk, maar dankzij Orange hebben we op heel korte termijn een uitstekend compromis gevonden om de wifidekking in onze centra te versterken”, besluit Malcorps.
 

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht