Hoe ondersteunt Orange Belgium groeiende kmo’s?

20.10.2023

Als twee kmo’s de handen in elkaar slaan en naar een nieuw kantoor verhuizen, ontstaan er ook op IT-vlak heel wat mogelijkheden. Fabio Gilio en Raf Schoenmakers van Cypres/We are Digital vertellen over groeien als kmo en een futureproof ICT-beleid.

Cypres en We Are Digital zijn twee communicatiebureaus uit Leuven. Twee jaar geleden besloten de bedrijven in een fusie te stappen om elkaar te versterken. Fabio Gilio, Managing Partner, vertelt: “Cypres en We Are Digital werkten al een hele tijd nauw samen. Cypres is een contentmarketingbureau met een ruime ervaring op de B2B-markt. We Are Digital is een expertenbureau op het vlak van digitale marketing en kiest daarbij voor een datagedreven aanpak. Die complementaire expertises bleken in het verleden een meerwaarde en dat leidde twee jaar geleden tot de fusie van beide bedrijven.”

 

Nieuw kantoor, nieuwe start

Oorspronkelijk werkten beide bedrijven in verschillende gebouwen, maar in het voorjaar van 2023 verhuisden de teams naar een nieuw, gezamenlijk kantoor. “We voelden aan dat, als we wilden dat de samenwerking tot een echte synergie zou leiden, het beter zou zijn om allemaal samen op één locatie te werken”, legt Fabio Gilio uit. “Aan de Leuvense Vaartkom vonden we een ruim kantoor dat in casco-staat was en we dus volledig naar onze noden en smaak konden inrichten. We werken hier nu enkele maanden met beide teams en plukken daar al meteen de vruchten van.”

 

Hoe beter het internet, hoe beter onze medewerkers hun job kunnen uitvoeren.

Raf Schoenmakers

 

Op zoek naar de juiste ICT-partner

Ook op het vlak van IT betekende het nieuwe kantoor een nieuwe start. Raf Schoenmakers, IT-expert bij Cypres en We Are Digital: “Van twee locaties met elk hun eigen specifieke netwerkinfrastructuur gingen we naar één gebouw waar zelfs geen kabels lagen. Het hele IT-plaatje moest dus opnieuw bekeken worden en ik ben op zoek gegaan naar een partner die ons daarin kon ondersteunen.”

Het belangrijkste element in die zoektocht bleek de kwaliteit van het netwerk te zijn. “Cypres en We Are Digital zijn digitale servicebureaus: hoe beter het internet, hoe beter de medewerkers hun job kunnen uitvoeren en ze onze klanten kunnen verder helpen”, geeft Raf Schoenmakers aan. “Na een vergelijking van het aanbod op de markt ben ik dan bij Orange Belgium uitgekomen. Voor de verhuis was We Are Digital al klant bij Orange Belgium en dat verliep heel vlot, dus op basis van die ervaring en het aanbod was de keuze snel gemaakt.”

 

Van installatie over mobiele data tot advies

Hoewel kwaliteitsvol internet een beslissende factor was, waren Cypres en We Are Digital op zoek naar een partner die hen het totaalplaatje kon bieden. “Al van bij het eerste contact voelde ik dat de Accountmanager en de technicus van Orange Belgium begrepen wat we nodig hadden”, zegt Raf Schoenmakers daarover. “Bij de installatie werd niet alleen gekeken naar onze huidige situatie, maar dacht de technicus ook meteen aan een wachtkabel voor fiber, waardoor we van supersnel internet kunnen gebruikmaken zodra het beschikbaar is. Dat onze infrastructuur meteen futureproof gemaakt werd, vond ik echt een meerwaarde.”

Ook op het gebied van tariefplannen vonden de bedrijven bij Orange Belgium wat ze nodig hadden. “Met Shape & Fix hebben we alles in één pakket: snel internet, een ruime mobiele databundel, en vaste en mobiele telefonie”, vertelt Raf Schoenmakers verder. “Doordat we voor zowel vast internet als mobiele data kozen, verdubbelden bovendien de databundels van onze medewerkers, wat in onze sector wel een groot voordeel is.”

 

 

Comfort voor de medewerkers

Die grotere databundels geeft de medewerkers ook meer flexibiliteit. “Als medewerkers comfortabel kunnen werken, komt dat de productiviteit alleen maar ten goede”, legt Raf Schoenmakers uit. “Dat kan op kantoor, thuis en dankzij de grotere databundel ook bijvoorbeeld in een koffiebar. Door een hotspot te maken kunnen ze via een VPN-verbinding in alle veiligheid aan de documenten en toepassingen op de server.”

Fabio Gilio, Managing Partner, vult aan: “Al voor de coronacrisis waren we hybride werken aan het uittesten en de pandemie heeft die evolutie nog versneld. We verwachten dat medewerkers twee dagen per week naar kantoor komen, maar op de andere dagen geven we hen de flexibiliteit om te werken waar zij dat verkiezen. Het is fijn dat we dat telewerken nu ook via mobiele data verder kunnen ondersteunen.”

 

Op naar de toekomst

De fusie en de verhuis hebben Cypres en We Are Digital geen windeieren gelegd. “Dat klopt”, geeft Fabio Gilio aan. “We zijn een kmo die sterk aan het groeien is en de ambitie heeft om nog groter te worden. Ons klantenbestand breidt uit en het aantal medewerkers dat we in dienst hebben dus ook.”

“Dat heeft natuurlijk een impact op de ICT van het bedrijf. We werken nu al met telefonie in de cloud en device management, twee toepassingen die makkelijk meegroeien met het aantal medewerkers”, vult Raf Schoenmakers aan. “De grote uitdaging voor de toekomst wordt echter cybersecurity. Om de veiligheid van onze gegevens te garanderen, willen we binnenkort overschakelen op een Zero Trust-beleid. Daarbij wordt de identiteit van de gebruiker niet enkel bij de toegang op het netwerk gecontroleerd, maar is er een authenticatie nodig bij het gebruik van elke toepassing op ons netwerk. Het is een geruststelling dat ik bij die en andere uitdagingen kan aankloppen bij onze Accountmanager bij Orange, om samen te bekijken wat de beste oplossing voor onze bedrijven is.”

 

 

Benieuwd hoe we ook de groei van uw kmo kunnen ondersteunen? Bespreek het met onze medewerkers.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht