Orange en schoonmaakbedrijf De Lelie, een vlekkeloze samenwerking

25.02.2021

Schoonmaakbedrijf De Lelie gebruikt voor alle bedrijfssmartphones Device Manager van Orange. Die toepassing zorgt ervoor dat alle medewerkers hun toestel optimaal kunnen gebruiken voor hun werk én dat de rekening onder controle blijft.

Bij schoonmaakbedrijf De Lelie zijn ongeveer 45 medewerkers aan de slag. Zij poetsen in kantoren en appartementsgebouwen. De smartphone die zij van hun werkgever krijgen, is voor hen een belangrijk instrument. “Alle schoonmaaksters krijgen hun planning op hun toestel. Via NFC (Near Field Communication) registreren zij zich met hun smartphone bij elke nieuwe opdracht door een tag in het gebouw te scannen.”

Die smartphones brachten echter heel wat kopzorgen met zich mee. Ze werden immers niet altijd optimaal benut voor het werk. Zaakvoerster Régine Ryckaert zocht en vond een oplossing bij Orange: Device Manager, de beheertoepassing voor bedrijfssmartphones. “Onze medewerkers gebruiken nog steeds dezelfde smartphone, alleen is daar nu deze toepassing op geïnstalleerd”, klinkt het.  

 

Eenheid van beheer, eenheid van communicatie

Device Manager bracht Régine Ryckaert heel wat gemoedsrust. De tool zorgt voor het beheer en de basisbeveiliging van de smartphones. Als een medewerker bijvoorbeeld zijn toestel verliest, dan kan dit vanop afstand geblokkeerd worden of kunnen – indien nodig – alle data gewist worden. 

Eenheid van beheer dus, maar ook eenheid van communicatie. “Device Manager geeft ons bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om één gemeenschappelijk bericht te sturen naar alle collega’s. Ook dat komt goed van pas.”

Om de Device Manager-app te installeren werden alle toestellen van de medewerkers verzameld. Régine Ryckaert en haar management-collega nemen het beheer van de toepassing zelf voor hun rekening. “In het begin was dat een beetje zoeken, maar over het algemeen valt dat best mee. Device Manager is vlot te gebruiken, ook als je geen technische voorkennis hebt, zoals ik”, vertelt ze.

 

Een rem op ongebreideld dataverbruik

Een ander voordeel is dat excessief dataverbruik indirect kan worden ingeperkt. “Normaal volstaan 500 MB per maand voor de uitvoering van de job, maar voor sommige werknemers bleek zelfs 5 GB niet voldoende”, vertelt Régine Ryckaert. Met Device Manager zijn dataverslindende apps en internetdiensten verleden tijd: de toepassing zorgt er voor dat enkel relevante apps op het toestel worden geïnstalleerd.   

“Onze collega’s kunnen hun toestel perfect voor hun werk gebruiken. Zo hebben ze WhatsApp ter beschikking om foto’s door te sturen. Ook gps-apps als Waze voor de auto en Here we go voor voetgangers, staan standaard op deze smartphone van het bedrijf. Ze hebben alles wat ze nodig hebben voor hun werk.”

 

Benieuwd of Device Manager ook voor uw bedrijf een goede oplossing is? Doe zelf de test!

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht