Select HR: "Over de hele lijn tevreden"

24.04.2017

"Onze telefoongesprekken haperen niet als iemand veel data verbruikt."

Select HR is een sterk groeiend hr-bedrijf dat wereldwijd actief is, met kantoren in België, Nederland en Dubaï. Met jaarlijks meerdere kantoren die verhuizen of erbij komen, is het belangrijk voor de hr-specialist dat de nodige telecominfrastructuur snel operationeel is. Daarom koos Select HR voor Orange. Bekijk ook de video onderaan waarin ICT manager Peter Speeleveld toelicht.

 

De uitdaging

Kort op de bal spelen

"Wij zijn met onze kantoren voortdurend in beweging: we openen regelmatig nieuwe kantoren of we verhuizen kantoren", begint Peter Speeleveld, ICT-manager van Select HR. De hr-specialist zocht daarom een telecompartner die kort op de bal kon spelen.

Daarnaast was het bedrijf ook op zoek naar een partner die kwaliteit en stabiliteit biedt voor zijn lijnen. "Iedereen in ons bedrijf werkt immers met een Citrix-omgeving. Op de pc's staan geen programma's geïnstalleerd; servers in ons datacenter sturen beelden door naar de pc's. Het voordeel van deze aanpak is dat we geen programma's op de pc's moeten beheren. Bovendien kan iedereen op gelijk welk toestel werken, zowel binnen het bedrijf als thuis of op verplaatsing. Maar als het netwerk onstabiel is, veroorzaakt dit uiteraard problemen. We moeten dus echt wel op de netwerkverbinding kunnen vertrouwen."

Een derde belangrijke eis van Select HR was Quality-of-Service (QoS) op het netwerk. "Onze telefoongesprekken mochten niet aan kwaliteit inboeten op het moment dat er iemand veel data verbruikt", besluit Peter Speeleveld.

 

De oplossing

Een supersnelle glasvezelverbinding

Het is ondertussen al zo'n 12 jaar geleden dat Select HR met Orange in zee ging. Dat was vanaf het begin zowel voor data als voor vaste telefonie. Later voegde de hr-specialist daar mobiele telefonie aan toe. Orange verbond de kantoren met een VPN (Virtual Private Network) over een MPLS-verbinding. Voor vaste telefonie zijn er twee PRA’s in het datacenter. De telefonie binnen het bedrijf verloopt via VoIP over het MPLS-netwerk, met gegarandeerde Quality-of-Service.

"We zijn begonnen met sdsl-lijnen met een overdrachtssnelheid van 2 Mbit/s. Onlangs hebben we al onze kantoorlijnen gemigreerd naar vdsl, waardoor onze kantoren nu een bandbreedte van 30 Mbit/s hebben. Dat was nodig omdat onze kantoren meer en meer kandidaten voor een eerste gesprek interviewen via een webcamsessie", legt Peter Speeleveld uit.

In het hoofdkantoor had Select HR nog meer bandbreedte nodig om een back-up van alle gegevens te kunnen nemen voor disaster recovery. "Orange installeerde daarom bij ons een glasvezelverbinding met een capaciteit van 100 Mbit/s. De migratie verliep probleemloos", blikt de ICT-manager terug. In het kantoor in Turnhout plaatste Orange een femtocell. Het is een modern gebouw dat goed geïsoleerd is, waardoor de gsm-ontvangst niet optimaal was. De femtocell loste de problemen met het bereik voor de mobiele telefoons op.

 

Het resultaat

Drie nieuwe kantoren

"We zijn over de hele lijn tevreden over onze samenwerking met Orange", zegt Peter Speeleveld. "Ik ben het enige aanspreekpunt voor ICT in ons bedrijf, dus moet ik er wel op kunnen rekenen dat onze telecomoperator alles goed aanpakt en opvolgt. Orange heeft me nooit in de kou laten staan. Ik heb ook vaste contactpersonen bij Orange waarmee ik over de jaren heen een vertrouwensband heb opgebouwd."

Dit jaar opent Select HR nog drie nieuwe kantoren, zegt Peter Speeleveld. "We verwachten dat dit vlot verloopt. Voor sommige openingen of verhuizen van kantoren heeft Orange ons op enkele weken tijd kunnen helpen. De lijnen zijn bovendien heel stabiel en de kwaliteit van de telefoongesprekken leidt niet onder veel dataverkeer." Op termijn wil Select HR ook evalueren of 4G-back-up en telefonie in de cloud interessante technologieën zijn om naar over te stappen.

 

Select HR rekent op de stabiele verbinding van Orange om efficiënt en flexibel sollicitatiegesprekken via de webcam op te zetten. ICT manager Peter Speeleveld en recruiter Christine Slootmaekers vertellen er over in deze video:

 

 

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Bent u al business klant bij Orange?