Taxis Verts: "Een bredere dienstverlening, ook online"

02.09.2013

Met Orange kunnen we onze dienstverlening verbreden, ook online.

Michel Pêtre

 

Meer dan 500 taxi’s, 120 bestelwagens, 1000 chauffeurs, 9000 oproepen per dag, om de 15 seconden dataverkeer vanuit elk voertuig en duizenden tevreden klanten … Cijfers zeggen soms meer dan woorden. En deze cijfers vertellen dat TAXIS VERTS, het grootste taxibedrijf van Brussel, er samen met Orange in slaagt om een onberispelijke service te bieden. Of hoe Enterprise Mobility 3.0 op een uiterst efficiënte manier zowel mensen als voertuigen verbindt.

 

De uitdaging

Een nieuw communicatietijdperk ingaan

“Vroeger gebruikten we een privé-antennenetwerk. Maar het aantal gegevensuitwisselingen bleef maar stijgen, en de dekkingsgraad liet te wensen over. Bovendien wilden we onze dienstverlening verbreden, ook online”, vertelt afgevaardigd bestuurder Michel Pêtre. TAXIS VERTS had dus meer nodig dan een ‘gewone’ operator. Het bedrijf wou een partner met wie het zijn communicatie een nieuw tijdperk kon laten ingaan.


 

De oplossing

Meer flexibiliteit met Enterprise Mobility 3.0 van Orange 

TAXIS VERTS vond een alternatief voor zijn antennenetwerk bij Orange, dat volop de kaart van Enterprise Mobility 3.0 trekt. “Hun mobiele netwerk en Machine-To-Machine-oplossingen bleken ideaal voor onze specifieke behoeften. Routes, adressen, gps-gegevens enzovoort, het verschijnt allemaal in real time via de server op de pda van onze chauffeurs.” De nodige bandbreedte is dus niet enorm, maar het aantal gegevensuitwisselingen is dat zeker wel. Een voorbeeld: om de 15 seconden wordt de locatie van zo’n 700 voertuigen doorgestuurd. “Voor de verwerking van die gegevens gebruiken we software die speciaal is ontwikkeld door onze partner Tradecom, uiteraard in nauw overleg met Orange.”


 

Het resultaat

Extra mogelijkheden, extra services, extra klanten

Investeren in software, de internationale markt afspeuren naar nieuwe technologieën en mee de vruchten plukken van de vooruitgang bij hun toekomstgerichte communicatiepartner Orange. Zo biedt TAXIS VERTS een onberispelijke service, handige tools zoals online reserveren en de voordelen van nieuwe mobiele technologieën. Alles verloopt bovendien via de efficiëntste communicatiekanalen én routes, wat dan weer tijd, geld en kilometers uitspaart. 

 

Afgevaardigd bestuurder Michel Pêtre aan het woord over de samenwerking: bekijk de video.

Hallo, bent u geïnteresseerd
in ons aanbod?
Welkom bij
Orange.

Bedankt voor uw interesse, zullen we een afspraak inboeken?

Contacteer ons

Ik heb een vraag of klacht